Uusi tapa valmistaa lihapullat! Käyttäessä vähärasvaista jauhelihaa, lihapullat jäävät usein kuiviksi. Kermakastikkeen sijasta pullat saavat päälleen herkullisen tomaattipohjaisen kastikkeen. Valmistusaika n. 30 min.
400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
(4 rkl korppujauhoja)
(1 dl maitoa)
(1 muna)
2 valkosipulinkynttä
basilikaa
suolaa
pippuria
Muut mausteet, esim. juustokumina, curry, chili, oregano, valkopippuri, timjami
300 g spagettia
Kuumenna öljy wok-pannulla ja lisää puristettu valkosipuli ja hetken päästä perään tomaattimurska. Sekoita jauheliha, korppujauho, muna, maito, sipuli ja mausteet.
Anna taikinan turvota 10 min. Kiireellisempi kokki voi jättää myös korppujauhon, munan ja maidon pois ja siirtyä suoraan paistamiseen. Pulliksi muotoiltu jauheliha paistetaan öljyssä pannulla. Nostele pullat tomaattikastikkeen sekaan ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoile spagetin kanssa.