Skip to main content

spagu_01b

Uusi tapa valmistaa lihapullat! Käyttäessä vähärasvaista jauhelihaa, lihapullat jäävät usein kuiviksi. Kermakastikkeen sijasta pullat saavat päälleen herkullisen tomaattipohjaisen kastikkeen. Valmistusaika n. 30 min.

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
(4 rkl korppujauhoja)
(1 dl maitoa)
(1 muna)
2 valkosipulinkynttä
basilikaa
suolaa
pippuria

Muut mausteet, esim. juustokumina, curry, chili, oregano, valkopippuri, timjami

300 g spagettia

Kuumenna öljy wok-pannulla ja lisää puristettu valkosipuli ja hetken päästä perään tomaattimurska. Sekoita jauheliha, korppujauho, muna, maito, sipuli ja mausteet.

Anna taikinan turvota 10 min. Kiireellisempi kokki voi jättää myös korppujauhon, munan ja maidon pois ja siirtyä suoraan paistamiseen. Pulliksi muotoiltu jauheliha paistetaan öljyssä pannulla. Nostele pullat tomaattikastikkeen sekaan ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoile spagetin kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti