TZATZIKI

Tzatziki eli kreikkalainen kurkku-jugurttikastike on loistava lisuke ja helppo valmistaa. Viime uutena vuotena valmistimme 16 hengen illallisen. Tarjosimme mm. tzatzikia paahtopaistin ja ciabata leivän kera.

3-4 dl vähärasvaista maustamatonta jugurttia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 kurkku
1 kermaviili
Basilikaa
Suolaa
Pippuria

Voit käyttää esimerkiksi bulgarian jugurttia, joka tulisi valuttaa ensin n. tunnin ajan. Vinkki! Laita jugurtti suodatinpaperiin kahvinkeittimeen ja annan ylimääräisten nesteiden valua kahvinkeittimeen. Nopeammin pääset jos käytät turkkilaista ruokajugurttia, jota ei tarvitse valuttaa. Tzatzikin tulisi olla raikasta, joten valitse mahdollisimman vähärasvaista. Raasta kurkku ja annan myös valua hetki. Murskaa valkosipuli öljyn sekaan. Yhdistä valuneet jugurtti ja kurkkuraaste, kermaviili, valkosipuliöljy, basilikasilppu, suola ja pippuri. Anna seistä jääkaapissa maustumassa 30 min. ennen tarjoilua.

Arkistojen kätköistä

7 kommenttia

  1. Anonyymi 26.04.2007

    Moikka!Ekaa kertaa vierailulla ja heti koukussa 🙂 Kreikkalaisen ruoan suurkuluttajana halusin postata seuraavan vinkin; korvaa basilika tuoreella mintulla, ja lisää vielä sitruunapippuria. Lopputulos on äärettömän raikas vastapainona valkosipulin tuomalle potkulle.

    Vastaa
  2. Jenni 24.05.2008

    Kiitos aivan ihanasta ruokavinkistä, jonka avulla (hieman soveltaen) teimme juuri maailman parasta tzatzikia. 🙂T: Kaimasi

    Vastaa
  3. Anonyymi 07.03.2010

    Mahtavaa, lisäsin limepippuria ja sitruunamehua hiukan ja tuplasin valkosipulimäärän. Kommentti puolisolta: Aivan kuin ravintolassa, tekis mieli syödä paljaaltaankin 😀

    Kiitos.

    Vastaa
  4. Hely 18.07.2010

    olin vähän aikaa sitten kreikassa ja aika jännittävää että tässä reseptissä on käytetty basilikaa. siellä joka ikisessä ravintolassa oli tilliä ja muuten kyllä samat. mistä ohje ?
    (tzatsiki postaukseen vuodelta -06)

    Vastaa
  5. Jenni 18.07.2010

    Moi,

    No en kyllä nyt yhtään muista mutta jos lähdettä ei ole mainittu niin tod näk tämä on oma versio jostain reseptistä jonka olen joskus nähnyt jossain 😉

    Enkä ole koskaan käynyt Kreikassa joten tässä asiassa luotan kyllä sanaasi. Onko autenttinen ohje siis muuten sama paitsi se tilli?

    Jenni

    Vastaa
  6. Anonyymi 28.05.2012

    Joo ei oo tsatsikissa kyllä basilikaa, kurkkua, jogurttia, tilliä ja valkosipulia.

    Vastaa
  7. Anonyymi 29.04.2014

    Itse laitan myös basilikaa vaikka se tsatsikiin ”ei kuulu”. Rakastan niin sen makua että sitä on vain laitettava joka ruokaan 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *