Skip to main content

Mmm…vuohenjuusto on korvannut sinihomejuuston lähes kokonaan keittiössämme ja tullut jäädäkseen. Lisäämme pizzaamme parman-kinkkua, mutta ilmankin kasvissyöjien herkku. Loistava sunnuntai-ruoka! (valmistusaika: 1,5 h)

Pizzapohja:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa

Kastike:
1 tlk tomaattimurskaa
basilikaa
valkosipuliöljyä
suolaa
pippuria
oreganoa
valkopippuria

Täytteet:
Vuohenjuusto(10 %)
100 g parmankinkkua
6 kpl áurinkokuivattuja tomaatteja
Juustoraastetta

Murenna hiiva, kaada vesi päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina. Odotellaan tunti kun taikina turpoaa, jonka jälkeen kaulitaan halutun muotoinen pohja. Ohjeesta tulee n. pellillinen pizzaa.

Kastike voidaan tehdä kylmänä tai lämmittää liedellä ennen pizzan päälle levittämistä. Ohje on helppo: kaikki ainekset sekaisin ja maustumaan. Nälkäisempi ostaa kaupasta yrtti-tomaattimurskan.

Täytteet ladotaan pizzan päälle ja paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.

Tapenade – oliivitahnaa oli jäänyt jääkaappiimme, joten kokeilimme miten se toimii täytteenä. Levitimme ohuen kerroksen ennen muita täytteitä pizzan päälle. Toimii!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Insanity_ sanoo:

    Ai jestas.. Tämä kelpaisi miullekin paremmin kuin hyvin krapulamätöksi! Ilman kinkkua tosin, kasvissyöjän versiona. 🙂 Todella herkullisen näköinen foodporn-kuva.

Jätä kommentti