”Lohta ja herkkusieniä pestokastikkeessa” löysin Pastanjauhantaa-blogin sivuilta. Kuulemma yksi heidän bravuureistaan, joten pitihän se testata. Alunperin ohje on kirjasta Bon Appétit. Keittokirja 5. (1996).
Valmistusaika: 30 min.
500 g lohta
valkopippuria
suolaa
1 rkl voita
4 rkl kuivaa valkoviiniä
1 rkl voita
200 g jumbo herkkusieniä lohkoina
1 dl pestokastiketta
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl rouhittuja manteleita
Leikkaa file kahteen osaan, mausta ja sivele voilla. Aseta kalat uunivuokaan ja valele viini päälle. Loimuta kypsäksi uunin ylälämmössä 225 asteessa noin 15 min.
Viipaloi sienet, sulata voi pannulla ja kuullasta sieniä hetki. Lisää pestokastike ja valkoviini. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisukkeeksi keitimme perunoita.
Ruoka onnistui mielestämme hyvin ja oli todella maistuvaa. Ylläoleva ohje on kahdelle hengelle. Annoskoko olisi tosin voinut olla hieman pienempi, sillä ruoka oli yllättävän tuhtia. Masu ainakin tuli täyteen; mission accomplished.
Heh. No kyllähän 500g kahdelle kuulostaa aika paljolta. Tosin jos nälkä on…
Tämä juontaa juurensa oikeastaan vähähiilihydraattiseen diettiin jolloin ollaan syöty kalaa pelkästään vihannesten kanssa ilman perunoita. Normaali annos kahdelle on ollut n. 600 g, joten ajattelin että kai me nyt AINAKIN puoli kiloa syödään…ja menin kauppaan nälkäisenä 😉
Ja toisaalta kyllähän kalaa saakin olla reilusti… ja vähähiilarinen on kyllä aika hyvä dietti. Nimimerkillä 9 kg pois ihan tosta vaan.