Pikkkujouluja juhlittiin 16 hengen voimin. Ideana oli tarjota ruokaisa pikkujoulumenu. Jälkiruuat jätimme kokonaan pois edellis vuosien kokemusten perusteella.
Pikkujoulu-menu:
Vuohenjuusto-parmankinkku pizza
Vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaatti pizza
Kana-Ceasar salaatti ja krutonkeja
Päärynä-homejuusto salaatti
Ruisnaksuja
Ciabatta ja Tapenade oliivitahna
Juomat: Punaviini, Terästetty glögi
Ruisnaksut ovat terveellisempiä ja omasta mielestäni parempiakin kuin kaupan trans-rasva sipsihirvitykset. Pakastimeen olikin valmiiksi kertynyt aikamoinen kasa ruisleipiä vanhastaan. Pellilliseen ruisnaksuja tarvitset:
n. 10 siivua ruisleipää
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
Leikkaa ruisviipaleet sopiviksi pieniksi paloiksi. Asettele pellille ja sivele valkosipuliöljyllä molemmin puolin. Paista uunin ylätasolla 220 asteessa n. 5 min tai niin kauan kuin reunat hieman tummenevat. Jos haluat, voit myös kääntää naksuja välissä jotta pinta on rapeampi molemmin puolin.
Ciabata leipä oli kaupasta ostettua vakuumipakattua ihmepullaa joskin osa vieraista luuli sitä itsetehdyksi. Suosittelen kaupan esipaistettujen patonkien sijasta.