Emme ole koskaan kasvattaneet ituja, mutta ajatus omasta pikku itukasvimaasta kiertää aivolohkoa yhä useammin. Aloitimme prosessin tutustumalla taas ituihin…syömällä niitä. Itusalaatin kanssa paistoimme uunissa tarjous kirjolohta. Valmistusaika 20 min ja annos on 2:lle.
100 g ituja
kirsikkatomaatteja
fetaa (8%)
sipulirenkaita
Jugurttikastike:
1 dl maustamatonta jogurttia (0%)
1 tl vahvaa sinappia
valkopippuria
suolaa
persiljasilppua
400 g kirjolohta
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria
tilliä
kalamaustetta
Kirjolohi paistuu suht rivakasti uunissa. Sivele vuoka öljyllä, laita file vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta. Paista n. 10 min 200 asteessa. Jugurttikastike syntyy sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Itusalaatin idut olivat ihanan rapsakoita!
Hienoa. Kerrankin joku tai siis jotkut, jotka eivät paista lohesta kaikkia mehuja pihalle. Respect 🙂
Kiitos kiitos..*punastuu*
Oli niin nälkäkin ettei sitä kauheesti kauempaa sinnittele. Lohi oli namia ja mehukasta. Hyvät uudet vuodet ja myöhäiset synttärionnittelut!
– Jenni liemessä
Hih. Kiitos 😉