BATAATTIKEITTO

Maku-lehden nettisivuilta löytyy vakuuttava reseptiarkisto erilaisia keittoja. Lähdin tällä bataattikeitolla liikenteeseen. Valmistusaika 20 min + 1 h hauduttelua. Annos on neljälle.

500 g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl vettä
2 dl tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa (5 %)
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1 kasvisliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1 tl currya
1 rkl oreganoa
mustapippuria
päälle pinjaminsiemeniä

Kuori ja paloittele bataatti, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä vihannekset. Lisää tomaattimurska, vesi, soijakastike, liemikuutio sekä mausteet. Anna keiton poreilla hiljalleen noin tunti.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää lopuksi kevytruokakerma ja sitruunamehu. Kuumenna keitto uudelleen ja tarjoile pinjaminsiementen sekä ruisleivän kera.

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *