Skip to main content

SAFKA
Mikä? Suomalaista gastronomiaa vaaliva tasokas ravintola
Missä? Vironkatu 8, Kruununhaka Helsinki
Koska? Lounas ti-pe 12-14, illallinen ti-la klo 18 alkaen
Pääseekö? 09 1357 287Kuka? Pariskuntia illallistamassa sivistyneesti
Apua! Mitä päälle? Juhlavat, mutta mutkattomat
Erikoista? Chaine des Rotisseurs-kilvet 2003 www.rotisseurs.info
Nettisivut

Vappuaatto aloitettiin kuohuvalla Espan penkillä ihmismassojen valuessa katsomaan Mantan lakitusta. Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut (6,99 €) oli onnistunut aloitus juhlalliselle päivälle. 0,375 l pullosta riitti aperatiivit sopivasti kahdelle. Juoma ei ollut liian hapokasta ja rentoutti tunnelmaa sopivasti.

Pöytä oli varattu vasta vappuaaton aamuna vaikka oletimme että pöytää on enää viimetingassa mahdoton järjestää. Saapuessamme kauniiseen Kruununhaan kaupunginosaan ja ravintola Safkaan, asiakkaita oli vain muutamassa pöydässä. Emme pistäneet pahaksemme vappuhulinan keskelle piilotettua paratiisia. Vappumenusta (39 €) löytyi muutama vaihtoehto alkupalalle, pääruoalle ja jälkiruoalle:

Safkan perinteinen kalalautanen
Marinoituja varhaisvihanneksia
***
Siikaa tyrnikastikkeella
Hirvimakkaraa ja kirkasta perunasalaattia
Poronfilettä ja puolukkakastiketta
***
Gingerale päärynöitä ja vappumunkki
Valkosuklaamoussea ja champagne-appelsiinivaahtoa


Safkan perinteisellä kalalautasella tarjoiltiin lohta, sinappisilliä ja suussa sulavaa kraavisiikaa.


Poronfilee nostatti tunteet pintaan ja sai vuolaita kehuja molemmilta.


Jälkiruoan kohdalla lähdimme jo eri teille. Jenni oli haaveillut vappumunkista ja sitä myös sai päärynän ja vaniljavaahdon kera. Munkin kylkeen hörpittiin kahvi kuumennetulla maidolla.


Valkosuklaamoussen esillepano herätti keskustelu ja seuralainen olisi mieluiten nähnyt moussen ylöspäin nousevana töyhtönä kuin lautaseen läästrättynä kauhasulla. Tämä mitätön yksityiskohta lieneekin ainoa kritiikka illasta. Palvelu oli kohteliasta ja asiantuntevaa, ruoka loistavaa ja ilta vasta alussa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti