PALUU ARKEEN: TÄYTETTY MUNAKOISO

Olen kuullut että tilastollisesti ihastuminen laihduttaa mutta ehkä kuitenkin on hyvä varmuudeksi syödä edelleen kevyesti ja terveellisesti 🙂

Täytetyt munakoisot (2 hlö)

noin suurinpiirtein Pastanjauhajien lukija-ohjeen mukaan:2 munakoisoa
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
tuoretta basilikaa
loraus kermaa
vahvaa juustoraastetta esim. Musta leima

Mausteet: paprika, curry, oregano, suola, pippuri, 2 valkosipulinkynttä

Munakoisojen itkettäminen oli tuttua puuhaa, termi vain oli tuntematon. Eli itketä munakoisot halkaisemalla pituussuunnassa ja ripottelemalla suolaa leikkauspinnalle. Tee sillä välin täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta oman maun mukaan. Kun munakoisoilla on hiki noussut pintaan huuhtele ne ja koverra. Helpointa oli viiltää veitsellä parin sentin viilto ja sitten kovertaa ruokalusikalla. Paloittele sisälmys ja paista oliiviöljyssä. Yhdistä täytteet ja lisää lopuksi loraus kermaa ja basilika. Täytä munakoisot, ripottele päälle juustoa ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Vähän aikaa puntaroimme kuuluuko munakoison kuori syödä vai kuinka..? Päätimme jättää sen syömättä. Tosi hyvä ruoka sellaisenaan ja seuraavana päivänä liha-munakoiso toimi lisukkeena pihville 😀

Arkistojen kätköistä

1 kommentti

  1. Anonyymi 04.07.2014

    kyllä munakoison kuorenkin voi syödä, tai itse olen ainakin aina syönyt sen enempää miettimättä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *