Juustofondue
Fondue-setti (pata, tuli ja tikut)
500 g erilaisia vahvoja juustoja (Gruyere, Mustaleima emmental)
valkosipulinkynsiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
jauhettua muskottipähkinää (0,5 tl)
vaaleita leipäpaloja
Valkosipulia hierotaan kattilan sisäpinnoille. Paria desiä alkoviiniä lämmitetään liedellä ja joukkoon lisätään paloitellut juustot. Juuston sulattua tasainen seos maustetaan ripauksella muskottipähkinää.
Meininki terassilla oli vähintäänkin rento. Dippailimme naudansisäfilettä suoraan paketista lihaliemeen.
Lihafondue
öljyä tai kevytversioon lihalientä (ja punaviiniä mausteeksi)
naudanlihaa
suolaa
pippuria
Meillä naudan sisäfileen fondaaminen kuuluu joulun perinteisiin kinkun sijasta =)
No empä ole ennen kuullut! Onko teillä joku jouluinen resepti? >– Jenni liemessä
Tapa on tullut puolison perheeltä (asuivat muutaman vuoden Etelä-Afrikassa) Ei sen erityisempää reseptiä, öljyssä kypsennettyjä filepaloja sekä nakkeja ja muut ’tyypillisiä’ jouluruokia =)