9 BARIN POLLO LIMONELLO (MUISTAAKSENI)

Nirso ei pysty syödä 9 Barissa mitään muuta kuin Pollo Limonelloa. Noh, pisteitä siitä että oli se kuulemma yrittänyt muutaman kerran mutta kaikki muu oli ollut täysin syömäkelvotonta joten Pollo Limonello linja jatkuu taas.

Viimeksi 9 Barissa käydessäni kysyin piruuttain Pollo Limonellon ohjetta. Ehkä yllättäenkin kokki suostui raottamaan salaisuutta. Aikaa on kulunut jo sen verran että menin tietysti unohtamaan ohjeen mutta uskoisin että pääsin ainakin aika lähelle. Valmistusaika 30 min, ohje on kahdelle.

Se aito oikea 9 Barin Pollo Limonello (muistaakseni)

200 g spagettia
300 g naturel kanafileitä
1 dl Bulgarian jugurttia (tod näk rafla käyttää rasvaisempaa ruokajugurttia)
1 dl ruokakermaa 5 % (tod näk rafla käyttää aitoa kermaa)
1 punasipuli
1 sitruuna (kuori raastettuna ja mehut)
1 tl hunajaa
2 tl kurkumaa
Geneerisiä kanamausteita: suolaa, pippuria, currya, paprikaa, graham masalaa

Keitä spagetit öljyllä ja suolalla maustetussa keitinvedessä. Paista sipulit ja kanasuikaleet ja mausta. Mitä enemmän kurkumaa, sitä keltaisempi väri. Valmista kastike lisäämällä kananjoukkoon jugurtti ja kerma. Yhdistä valmis spagetti ja kastike. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehua. Tarjoile sitruunalohkojen, raastetun sitruunankuoren ja sitruunamelissan lehtien kera. Ruokajuomaksi sopii Espanjalainen mallasjuoma.

Arkistojen kätköistä

9 kommenttia

  1. veena 27.07.2007

    NYT-liitteessä oli joskus se bar ysin pollo limonello-ohje. Teinpä juuri sitä ja pitäiskin laittaa kuvia. HYVÄÄ on 🙂

    Vastaa
  2. Jenni 27.07.2007

    Oliko se jotain tuon suuntaista? Laitatko eroavaisuudet tulemaan! Laitan kuvan tän päivän aikana.– Jenni liemessä

    Vastaa
  3. veena 27.07.2007

    http://italianpata.blogspot.com/2007/07/pollo-limonello.htmllisäsin tänne sen 🙂

    Vastaa
  4. Polkkapossu 28.07.2007

    No kylläpäs Pollo limonelloa nyt pukkaa. Yhdestä toisestakin blogista juuri vastaavn bongasin.

    Vastaa
  5. Jenni 28.07.2007

    Joo, eiköhän se jo kohta lunasta paikkansa perusmättönä maksalaatikon rinnalla. Huomasin myös vastaavan ohjeen useammassakin blogissa. Täytyy siis olla hyvää! Ja olikin 😉– Jenni liemessä

    Vastaa
  6. Anonyymi 29.07.2007

    ei pysty syödä vaan pysty _syömään_

    Vastaa
  7. Jenni 30.07.2007

    Mulle on nähtävästi ilmestynyt anonyymi henkilökohtainen kieliasuntarkastaja. Keskitytäänkö nyt kuitenkin enemmän ruokaan kuin pikkuvirheiden viilailuun. Varsinkaan kun en kirjoita kirjakieltä enkä kirjoita jatkossakaan. Niih. – Jenni liemessä

    Vastaa
  8. Veera 09.08.2007

    Garam masala! 😉

    Vastaa
  9. Jenni 10.08.2007

    Totta! Ikinä ei muista miten se kirjoitetaan mutta tuosta ymmärsi kuitenkin mitä haettiin 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *