Kepakkoja voi tehdä naudan, lampaan tai broilerinjauhelihasta. Tällä kertaa kokeilimme lammasta. Lammaskepakkoja siivitti vihreä salaatti ja valkosipuli-basilika majoneesi. Valmistusaika 40 min. Ohjeesta tulee 10 kepakkoa.
Lammaskepakot
400 g lampaan jauhelihaa
1 keltasipuli
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
(1 tuore chili)
puisia varrastikkuja
Mausteet: suola, pippuri, paprika, valkopippuri, curry, juustokumina, cayanne
Turvota korppujauhoja nestetilkassa. Voit käyttää maidon sijasta myös vettä, jugurttia tai kermaviiliä. Liota puisia tikkuja kylmässä vedessä ainakin 10 minuuttia. Näin tikut eivät tummu niin nopeasti kuumassa uunissa. Valmista lihamassa sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Muotoile massasta pötkylöitä ja lävistä varrastikuilla. Paista uunin yläosassa 275 asteessa n. 10 minuuttia. Kepakkoja kannattaa kääntää kerran jotta toinen puoli ei jäisi ”löllöksi”.
Valkosipuli-basilika majoneesi
1 dl kevyt majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 kourallinen tuoretta basilikaa
Purista valkosipulinkynsi öljyyn ja anna maustua hetki. Poista suurimmat valkosipulin palaset ja sekoita öljy, majoneesi ja basilika.
Lisukesalaatti
2 eri salaattia esim. jäävuori ja tammenlehväsalaatti
marinoituja valkosipulinkynsiä
pinjansiemeniä
aurinkokuivattuja tomaatteja
Kastike: öljyä, balsamicoa, hunajaa, pippuria
Lammas toimi hyvin kepakoissa joskin liha oli hötöisempää eikä pysynyt yhtä napakasti kiinni tikuissa kuin naudan jauheliha. Omasta mielestäni kepakoista jäi puuttumaan kevyesti polttava chili jonka jätimme pois Nirson herkkääkin herkemmän makuaistin vuoksi.