Skip to main content

Puputin munakokkeli. Siitä on riittänyt tarinaa kuinka pienenä poikana Nirso oli kateellinen Puputin pojalle jonka isä väänsi maailman parhaat munakokkelit ja pekonit yökylässä. Olimme tekemässä munakokkelia kun lähes neuroottiset vaatimukset kumpusivat pikku-pojaksi taantuneesta Nirsosta. Ensinnäkin kokkeli piti ehdottomasti tehdä kattilassa mutta ei missä tahansa kattilassa vaan nimenomaan kahvallisessa (?!). Jep.

Asetelma oli siis tämä: On täysin mahdotonta yltää ikinä mihinkään samaan kuin Puputti mutta tavoite oli päästä edes lähelle.

Puputin munakokkeli 2:lle

3 kananmunaa
2 rkl maitoa
valkopippuria
suolaa

Riko munien rakenne ja sekoita maito mausteiden kera joukkoon. Lämmitä kattilaa keskilämmöllä sekoittaen kokkelimassaa puulastalla. Ota pois liedeltä ennen kuivahtamista ja tarjoile rapsakoiden pekonisiivujen kera.

Nirso kehräsi ja ylisti munakokkelin, ruisleivän ja emmentalin täydellistä yhdistelmää. Seuraavana aamuna Nirso yritti replikoida Puputin kokkelin mutta Kultsin kokkeli oli kuulemma parempaa. Tietysti oli! Nirso oli unohtanut ripotella rakkautta joukkoon 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Välispiikki sanoo:

    Heheh, Puputin munakokkeli on niin pähee nimi, että sen voisi kuvitella löytyvän esim. ankkalinnalaisen ravintolan ruokalistalta 😀

  • Jenni sanoo:

    Tollasta ei vaan voi keksiä päästä 😀

  • Tupu sanoo:

    Löysin blogisi tänään ja lueskelin mielenkiinnosta aiempia postauksia, kunnes törmäsin tähän.

    Välitön reaktio oli kommentoida: ”Dumppaa tää kilari”. Taitaa kuitenkin olla myöhäistä 😀

  • Jenni sanoo:

    Joo, hippasen myöhästä. Onneksi mullakin on omat oudot fiksaatiot kuten juusto ei saa lerpattaa leivän yli, kahvimaito pitää lämmittää ja leivänleikkuualustalla ei saa olla murusia…

    – Jenni liemessä

Jätä kommentti