Lokakuun ruokahaasteena oli saada voittajatyö aikaiseksi suklaasta. Kiva aihe sinänsä että suklaasta on erittäin vaikea saada mitään varsinaisesti pahaa. Vaikka sitä yrittäisi parhaansa mukaan pilata alkoholin maulla 😉
Fazerina-drinkki sai lopullisen muotonsa Alkon hyllyjen välissä. Toinen vaihtoehto oli After Eight – minttusuklaa drinkki joka jäi kuitenkin toteutumatta kokkipariskunnan nuukahdettua ennen aikojaan.
Ensimmäisessä testivaiheessa alkoholin osuus kokonaisnestemäärästä oli korkeampi, 4 cl per henkilö. Suklaa kuitenkin toistaiseksi maistuu paremmin kuin viina, joten suositusannostusta laskettiin kehitysprosessin aikana 2 cl:n per henkilö.
Fazerina – appelsiininen suklaajuoma (2 hlö)
1/2 pkt taloussuklaata
3 dl maitoa
4 cl Cointreau likööriä
kuohukermaa pinnalle
koristeluun raastettua appelsiininkuorta ja 2 kpl appelsiinilohkoja
Sulata suklaa kattilassa ja valmista kaakaojuoma lisäämällä maito. Ota kattila pois liedeltä ja lisää viuna. Kuohukerma muodostaa päälikerroksen jos valutat sen hitaasti pikkulusikan avulla drinkin pinnalle. Koriste raastetulla appelsiininkuorella ja lohkoilla.
Äänestys alkaa huomenna. Alkoholistit ja sokeririippuvaiset, nyt uurnille!
Aion kokeilla tätä tulevana viikonloppuna. Aiempaa kokemusta drinksujen teosta ei ole, kokkailusta ja leivonnasta kylläkin. Toivotaan että hyvin menee, mutta onko sinulla suositella jotain toista jälkiruokadrinkkiä, jos vaikka mokaan kaiken? 😉
Kiitos paljon muuten tästä vinkistä ja muista resepteistä, johon olen juuri tutustunut.
Heippa Kristiina,
Fazerina drinkki sopii jos tykkää makeasta ja siitä syystä meneekin jälkiruokana eikä niinkään alkudrinkkinä.
Oon myös saanut joskus hyvän kuuman drinkin jossa oli lämmitettyä karpalomehua ja anisviinaa. Tästä linkistä löytyi myös muutama perushyvä ohje:
http://beverage-recipes.suite101.com/article.cfm/sweet_drinks_in_place_of_dessert
Myös tämä alkoholiton kanelijuoma kuulosti kokeilun arvoiselta:
http://www.recipezaar.com/Arabic-Cinnamon-Drink-Iner-108473