PAINONVARTIJAN LINDSTRÖMIN PIHVIT

Pää tyhjänä suunnistin lehtihyllyjen väliin ja bongasin tämän ohjeen Painonvartijoista. Lindströmin pihvit tehdään käytännössä samalla ohjeella kuin jauhelihapihvit lisäämällä punajuuri. Ja sitä punajuurta oli joka puolella; käsissä, kynsien alla, sukassa, lattialla, ovenkahvassa ja otsassa. Lisukkeeksi keitettyä kukkakaalia, persilja-sinappi kermaviilikastiketta ja ruisleipää.

Valmistusaika 1 h.

Lindströmin pihvit (4 hlö)

400 g paistijauhelihaa (10 %)
2 tuoretta punajuurta
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl maitoa
(1 keltasipuli)
suolaa
pippuria
meiramia

Kermaviilikastike

1 tlk kermaviiliä (3 %)
persiljaa silputtuna
1 tl sinappia
suolaa
pippuria

Nyt vasta tätä reseptiä kirjoittaessani huomasin että itseltä unohtui tuo sipuli! Sen voisi vaikka tänään lisätä kastikkeen joukkoon…

Turvota nestettä ja korppujauhoja hetki. Raasta sillä välin tuoreet punajuuret. Työstä kaikki aineet jauhelihataikinaksi ja muotoile pihveiksi. Paista uunin yläosassa n. 15-20 minuuttia 200 asteessa.

——————————————————————

Joku salainen ainesosa tuosta jäi uupumaan. Noh, ensinnäkin unohdin sipulin mutta silti tuntui että olen syönyt maukkaampiakin Lindströmin pihvejä. Puuttuva maku on melkein kielenpäällä muttei sittenkään. Monissa blogiresepteissä oli käytetty kermaa ja säilöttyjä punajuuria. Hmm..olinkohan ymmärtänyt ohjeen väärin ja siten käyttänyt tuoreita? Herkullisimmalta reseptiltä parhaan läpän ohella kuulosti Polkkapossun Biff á la Lindström jonka salainen ainesosa on kourallinen kapriksia. Ja Polkkapossun sanoin: ”Monissa ohjeissa kapris on jätetty pois, mutta se on sitten ihan oma moka.” Niinpä, sinäpä sen Polkkis sanoit.

Arkistojen kätköistä

2 kommenttia

  1. Anni 20.10.2007

    Minä olen yleensä tehnyt lindströmit säilötyistä punajuurista. Kerma tietysti varmaan tekisi mausta täyteläisemmän, mutta itse en yleensä ole käyttänyt mitään maitotuotetta jauhelipihveissä yleensäkään. Viimeksi kyllä heitin sekaan jääkapista löytyneen ranskankerman lopun, mikä osoittautui varsin hyväksi ratkaisuksi. Tuli mehukkaita pihvejä.

    Vastaa
  2. Jenni 22.10.2007

    Mitenköhän olen onnistunut kaivamaan juuri sen ohjeen jossa käytetään tuoreita punajuuria! Tuntuu että kaikki muut ohjeet käyttävät säilöttyjä.. Voisin kokeilla tuota Polkkapossun ohjetta seuraavalla kerralla. Aina ei vaan jaksa tehdä kunnon taustatyötä ETUKÄTEEN vaan ihmetellään jälkikäteen mitä olisi pitänyt tehdä 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *