KÖKKÄREINEN VUOHENJUUSTOKEITTO

Mulla on paha tapa selailla ruokakaupan lehtihyllystä kevyitä reseptivinkkejä ilmaiseksi ja jättää sitten lehti hyllyyn. Toisaalta en ehkä ole oikeaa kohderyhmää ”101 jumppaliikettä TV:n ääressä” tai ”Marjo -20 kg” artikkeleille mutta reseptit kelpaavat. KG-lehdestä tämäkin, yksinkertaistettu tosin.

Vuohenjuusto-kasviskeitto (4 hlö)

3 porkkanaa
1 bataatti
2 jauhoista perunaa
1 keltasipuli
1 kasvisliemikuutio
100 g pehmeää vuohenjuustoa (20 %)
suolaa
pippuria

yrttejä

vettä

Keitä pilkotut juurekset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes ovat pehmenneet. Soseuta ja sulata vuohenjuusto joukkoon. Mausta.

Alkuperäisessä ohjeessa oli 11 % juustoa, mutta käytin 20 % kun sellainen jämäpala löytyi valmiiksi jääkaapista. Jostain syystä juusto suli keittoon huonosti ja jäi hieman kokkareiseksi. Olin polkenut päivällä lähemmäs 40 km joten heitin sekaan vielä jämäköittämään raejuustoa.

Arkistojen kätköistä

5 kommenttia

  1. Niina 24.08.2008

    hei, aloitin itsekin ruokablogin pidon ja lisäsin sinut linkkilistalleni, kun sivuasi tulee usein selailtua. Sopiihan tämä?http://kasviskokkailua.blogspot.com/

    Vastaa
  2. Jenni 25.08.2008

    Heippa Niina,Tottakai sopii! Mistäpäin olet?– Jenni liemessä

    Vastaa
  3. susanne.husebo 25.08.2008

    Looks delicious!

    Vastaa
  4. Jenni 26.08.2008

    Hi Susanne,How weird to bump into you here virtually. Well, I’m not too convinced about that soup. The taste was good, but the looks don’t quite live up to my standards 😉 The cheese just wouldn’t melt.So how’s your cooking getting along?

    Vastaa
  5. susanne.husebo 10.09.2008

    I don’t know. I think the cheese looks good like that.My cooking? Yeah, still in the theoretical phase. One day I’ll get started with the actual physical cooking.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *