Uusi Vuosi vaihtui Romanialaisen kansantanssin ja tangon pyörteissä. Alle illallistimme kotikeittiössä tuhdin annoksen Vuoden 2008 Pasta – tittelillä noteerattua pekoni-sienipastaa. Ohjeen bongasin jostain-mikä-se-nyt-oli-naistenlehdestä, aikavarmasti Kodin Kuvalehdestä, jossa esiteltiin vuoden 2008 parhaat ruokaohjeet.
300 g pastaa
100 g sieniä esim. kanttarelli (siitakesieni)
2 salottisipulia (keltasipulia)
2 dl kermaa (ruokakerma 15 %)
1/2 pkt pekonifilettä
mustapippuria
rucolaa
Muokkasimme ohjetta lähikaupan valikoiman mukaan. Kuullota sipulisilppu ja paista pekonipalat rapsakoiksi. Paahda sienet pannulla omalla vuorollaan. Lisää kerma ja mausta. Sekoita napakaksi keitetty pasta kastikkeen sekaan ja tarjoile tuoreen rucolan sekä parmesanin kanssa. Rasvaa täysin pelkäämättömät voivat lisätä pastaan vielä vaikka homejuustoa ja kuohukermaa.
En ole suuri sienten ystävä, mutta tämä sama ohje on ehdoton suosikkini, älyttömän hyvät maut!
Jep, tähän pyhään yksinkertaisuuteen on kiteytetty pastan (lue:pekonin) syvin olemus! Itsehän en syö lainkaan pekonia.
Tämä ohje menee testiin!>Äiti on oikea pekonipossu, eli pasta katoaisi varmasti humisten.. Kiitos ohjeesta.
Yleensä sanoisin että pasta on parhaimmillaan heti tuoreeltaan. Tästä satsista jäi kuitenkin yli ja maut vain paranivat seuraavaan päivään. Pekoni on syntinen, tiedetään, mutta kyllä se maittoi 🙂
Seuraavana päivänä kun pistää pekonisen pastan jämät pannuun, päälle sotketut kananmunat ja reilusti tuoretta yrttiä, niin (päivän pelastava) aamiais/lounasmunakas on valmis! 😀
Ohjeesta puuttuu sienet 🙂