SUU MUIKEALLE AMERIKKALAISILLA PANNUKAKUILLA

Pancakes eli Amerikkalaiset pannukakut ovat mitä oivin keksintö sillä paistaminen on niin helppoa että myös ensimmäinen onnistuu. Ameriikoissa pannukakun kanssa tarjoillaan perinteisesti vaahterasiirappia, kermavaahtoa, hedelmiä ja maapähkinävoita. Yleisimmin herkku popsitaan jo aamupalaksi. Voisihan näistä tehdä samalla kaavalla myös suolaisia alkupaloja jättäen sokeri pois.

Kuvassa ns. Silver Dollar-pannukakkuja eli pieniä, halkaisijaltaan n. 7 cm, lättyjä vaahterasiirapin, suklaan ja banaanin kera. Näitä reseptillä tulee kolmisenkymmentä.

Ohje on Myllyn Paras-arkistoista.

Amerikkalaiset Pannukakut (15 kpl isoja tai 30 kpl pieniä)

3 munaa
2–3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa (tavallista sokeria)
5 dl Erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
2–3 dl maitoa
2 dl piimää (tai kermaviiliä)
½ dl (voisulaa tai) öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa.

Noudatin muuten ohjetta paitsi käytin tavallista sokeria 2 rkl ja 1 rkl hunajaa. Lisäksi tein ohjeen piimällä ja öljyllä.

Arkistojen kätköistä

5 kommenttia

  1. Martina 03.04.2009

    Tätä mä tahdon huomenna aamiaiseksi. 🙂

    Vastaa
  2. Insanity_ 12.04.2009

    Ihana herkku! Ei mitään hirmu kevyttä aamuopalaa, mutta ihan tajuttoman hyvää… Pitäis tehä itelle tätä lähiaikoina.

    Vastaa
  3. Jenni 14.04.2009

    Jos ei uppoa ihan heti aamusta, niin viimeistään puoleen päivään mennessä brunssilla 🙂

    Vastaa
  4. Pippurinen 20.02.2010

    Noista tulee parempia jos banaanit leipoo pannukakkujen sisään 🙂

    Vastaa
  5. Jenni 21.02.2010

    Hyvä idea Pippurinen! Taivaallisin aamiainen mitä olen koskaan syönyt oli Thaimaassa 5-tähden hotelliaamiainen jossa kokki paistoi paikan päällä lettuja banaanitäytteellä. Slurps!

    Jenni

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *