CHILIÄ LIHALLA

Chili Con Carneni jäi hieman vaisuksi; ei niistä kaupan shileistä mihinkään ole. Tuhdimpaa makua voi hakea lisäämällä tujauksen chilijauhetta tai cayannepippuria. Toinen vaihtoehto on kasvattaa chilit itse. Asialle vihkiytyneille löytyy paljon omia nettisivuja, yhdistyksiä ja nettikauppoja. Aloita vaikka Chilifoorumista.

Chili Con Carne (4 hlö)

400 g naudan paistijauhelihaa
1 keltasipuli
1 kaupan vaisu chilipalko
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk papuja
2 valkosipulinkynttä
pippuria
suolaa
oreganoa
paprikajauhetta
valkopippuria
(vettä)

Tarjoiluun basmatiriisiä, 1 prk crème fraîchea ja luomunachoja

Kuullota sipuli ja lisää jauheliha. Hienonna juokkoon chili ja valkosipuli. Lisää loput mausteet, tomaattimurska ja pavut. Anna hautua n. 20 minuuttia. Voit lisätä crème fraîchen joukkoon tai itse tykkään laittaa nokareen vasta annoksen päälle.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. Anonyymi 19.04.2009

    Ehdottomasti kannattaa vaihtaa tuo tomaattimurska chiliversioiseen.. antaa edes hieman tulisuutta. Eihän suomalaisista kaupoista kunnon tulisia chilejä saa. Onneksi on monia verkkokauppoja, joiden kautta saa hyvät ”tötsyt” =) -Jokke-

    Vastaa
  2. Nurmilaukka 19.04.2009

    Chili con carne on hyvää herkkua. Siihen on monta erilaista < HREF="http://lamanlumo.vuodatus.net/blog/1834588" REL="nofollow">reseptiä<>. Mitenhän löytäisi mieluisimman?

    Joskus koitin tasapainotella tulisuutta siten että nuo kielessä ja suussa eri kohdissa tuntuvat pippurit synnyttivät harmoonisen tulisuuskokemuksen. Siitä tuli hyvä.

    Vastaa
  3. Jenni 20.04.2009

    Meillä duunissa pojat kasvattavavat itse eri chililajikkeita. Heitin kerran puolikkaan kuivatun chilinkäppyrän Chili Con Carneeni ja ruoka oli todella tulista. Lajikkeesta ei ollut tietoa.

    Nurmilaukka, hauska blogi sulla 🙂 Meilläkin ruokalasku kasvaa jatkuvasti vaikka tehdään paljon perusruokia kotona…

    Vastaa
  4. Anonyymi 11.05.2009

    Helsingin etnisistä kaupoista (Itis, Hakaniemi) löytyy ainakin hyviä kuivattuja chilejä jotka on olleet aika tulisia 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *