ANOPIN LAMMAS-KAALIKEITTO

Yksi anopin tekemistä lemppareista on lammas-kaalikeitto. Ainekset ovat simppelit mutta aikaa ja vaivaa tämä vaatii. Nyt sitä osaa arvostaa entistä enemmän anopin tekemänä 🙂

Lammas-kaalikeitto (6 hlö)

800 g lampaanniskaa (pakasteena kauppahallista)
1/2 varhaiskaali
2 porkkanaa
3 perunaa
1 keltasipuli

Laakerinlehtiä, kokonaisia mustapippureita, suolaa, tuoretta persiljaa, timjamia, minttua

Sulata liha yön yli jääkaapissa tai tunnissa vesihauteessa. Keitä lihaa laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Pilko sillävälin kaali, porkkanat, perunat ja sipuli. Nosta liha syrjään leikkuulaudalle ja lisää ensin hitaasti kypsyvä kaali. Leikkaa liha pieneksi ja nosta takaisin keittoon. Luuytimen säästin nirsolle, muut luut leikattiin irti. Lisää myös sipuli tässä vaiheessa. Mausta keitto ja hauduta miedolla lämmöllä tunti. Lopuksi perunaa ja porkkanaa kypsennetään vielä puolisen tuntia. Keittoaika riippuu lihasta, mutta yleispätevästi keittoa ei voi hauduttaa liian kauan.

Arkistojen kätköistä

5 kommenttia

  1. Kirsikka 12.08.2009

    Kiva, kun olet palannut. Blogisi on yksi lemppareistani. Reseptien ohella on mukava lukea kuulumisia.

    Vastaa
  2. Jenni 12.08.2009

    Kiva olla takaisin! Energiaa tuntuu taas riittävän vaikka vauva tietty veroittaa osansa. Ruokaa on laitettu lähes entiseen tahtiin ja välillä ehtii jopa itsekin syömään 😉

    – Jenni liemessä

    Vastaa
  3. Jenni 12.08.2009

    Kätevää! Aloin surffata blogiasi ja löysin kanttarellikeiton ohjeen jota olin juuri hakemassa. Kiitos!

    Vastaa
  4. Kirsikka 12.08.2009

    Ole hyvä:). Toivottavasti Koskenlaskija maistuu myös teille.

    Vastaa
  5. Jenni 12.08.2009

    Lähdetään huomenna tyttöporukalla mökille muistelemaan nuoruusvuosia (nyt viimeistään joudun hyväksymään olevani vanha) ja jollain oli ylimääräisiä kanttarelleja. Luvassa hyvää seuraa, ruokaa ja vanhoja valokuvia.

    – Jenni liemessä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *