Yksi anopin tekemistä lemppareista on lammas-kaalikeitto. Ainekset ovat simppelit mutta aikaa ja vaivaa tämä vaatii. Nyt sitä osaa arvostaa entistä enemmän anopin tekemänä 🙂
Lammas-kaalikeitto (6 hlö)
800 g lampaanniskaa (pakasteena kauppahallista)
1/2 varhaiskaali
2 porkkanaa
3 perunaa
1 keltasipuli
Laakerinlehtiä, kokonaisia mustapippureita, suolaa, tuoretta persiljaa, timjamia, minttua
Sulata liha yön yli jääkaapissa tai tunnissa vesihauteessa. Keitä lihaa laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Pilko sillävälin kaali, porkkanat, perunat ja sipuli. Nosta liha syrjään leikkuulaudalle ja lisää ensin hitaasti kypsyvä kaali. Leikkaa liha pieneksi ja nosta takaisin keittoon. Luuytimen säästin nirsolle, muut luut leikattiin irti. Lisää myös sipuli tässä vaiheessa. Mausta keitto ja hauduta miedolla lämmöllä tunti. Lopuksi perunaa ja porkkanaa kypsennetään vielä puolisen tuntia. Keittoaika riippuu lihasta, mutta yleispätevästi keittoa ei voi hauduttaa liian kauan.
Kiva, kun olet palannut. Blogisi on yksi lemppareistani. Reseptien ohella on mukava lukea kuulumisia.
Kiva olla takaisin! Energiaa tuntuu taas riittävän vaikka vauva tietty veroittaa osansa. Ruokaa on laitettu lähes entiseen tahtiin ja välillä ehtii jopa itsekin syömään 😉
– Jenni liemessä
Kätevää! Aloin surffata blogiasi ja löysin kanttarellikeiton ohjeen jota olin juuri hakemassa. Kiitos!
Ole hyvä:). Toivottavasti Koskenlaskija maistuu myös teille.
Lähdetään huomenna tyttöporukalla mökille muistelemaan nuoruusvuosia (nyt viimeistään joudun hyväksymään olevani vanha) ja jollain oli ylimääräisiä kanttarelleja. Luvassa hyvää seuraa, ruokaa ja vanhoja valokuvia.
– Jenni liemessä