LAMMASPATA

Tämän padan eteen oli nähty vaivaa; karitsan etuselkää Chef Wotkinsilta Kalasatamasta, juureksia Hakaniemen torilta ja palan painikkeeksi Sörkän ruisleipää. Ja kaikki tämä vauva kainalossa. Ilta meinasi lässähtää alkuunsa kun vieraamme olivat unohtaneet koko jutun. Nooh, tulipahan siivottua edellisenä iltana. Kun vielä suunnitelma-b-pariskunta ilmoitti ettei pääsekään tulemaan kahta tuntia ennen illallista itku ei ollut kaukana. Onneksi Nirson futiskaveri ’uhrautui’ ja tuli syömään kahden edestä. Ilta olikin pelastettu! Valmistusaika 3 h + marinointi.

 Lammaspata (4 hlö)

1 kg lampaan lapaa / etuselkää
iso sipuli
4 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl öljyä paistamiseen
Marinadi: oliiviöljy, balsamico, suola, pippuri, rosmariini, minttu, 5 laakerinlehteä, 5 valkosipulinkynttä
8 perunaa
Googletin eri lammaspata ohjeita, mutta tykästyin niihin yksinkertaisimpiin. Kun raaka-aineet ovat hyviä ja tuoreita, halusin säilyttää puhtaat maut ilman turhia kikkailuja. Tämä ohje on mukaeltu Yhteishyvän sivuilta.
Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Marinoi liha vähintään muutaman tunnin ajan. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan. Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat sekä kuorittu ja lohkottu sipuli. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia.
Pata tarjoiltiin perunoiden kera. Kuva unohtui ottaa mutta hyvältä näytti, tuoksui ja maistui!Vielä mainittakoon että lihan kilohinta oli jauhelihan luokkaa (6,4 € / kg) Wotkinsilta ostettuna. Toki muutama luu oli erässä mukana.

Arkistojen kätköistä

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

5 kommenttia

  1. cele 05.10.2009

    Karitsasta saa kyllä parasta pataa. Itse yleensä haen reinin lihasta palan lapaa, mutta pitänee laittaa tuo wotkinsinkin karitsa testiin. Etenkin kun hinta näyttää olevan vähän huokeampi kuin reinillä.. 🙂

    Vastaa
  2. Jenni 07.10.2009

    Reinillä on taas sitä tunnelmaa…

    Keskustelin juuri tästä lammaspata aiheesta tuttuni kanssa. Ranskalaiseen pataan tulee kuulemma lisäksi punaviiniä ja pekonia. Sekin kuulosti hyvältä, vaikkakin mieluummin nautin punaviinini lasista 😀

    Jenni

    Vastaa
  3. Anonyymi 16.10.2009

    Kuulostaa ihanalta padalta! Laitamme harvoin liharuokaa, mutta joskus innostun. Lähetin miehen töidensä jälkeen Wotkinsille, menemme huomenna torille ja sunnuntaiksi on kutsuttu ystäväpariskunta padan ääreen. Toivottavasti muistavat tulla 😉

    Kiitos siis inspiraatiosta. Ensi viikonloppuna teemme varmaan alla olevaa lammas-ricottalasagnea, voi nam.
    Anna

    Vastaa
  4. Jenni 22.10.2009

    Heippa,

    Toivottavasti illallinen onnistui ja vieraatkin näyttivät naamaansa? Lammas on kyllä ihan parasta!

    Palasimme juuri Epsanjasta. Kaiken tohinan keskellä unohdin mainita asiasta blogissa ja olen ollut nettikaranteenissa 1,5 viikkoa…

    Jenni

    Vastaa
  5. Anonyymi 23.10.2009

    Kyllä vain, vieraat tulivat ja pata sai valtavasti kehuja. Kiitos ohjeesta ja erityisesti siitä inspiraatiosta.
    -Anna

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *