JENSSONIN KIUSAUS

Uusi vuosi uudet kujeet! Haussa on uusia helppoja ja kevyitä reseptejä. Lähdin googlettamaan ”kevyitä ruokaohjeita” ja törmäsin lähinnä omiin resepteihini 😀 Kaipaan myös vinkkejä englanninkielisille sivustoille. Nettiseikkailun jälkeen päädyin tekemään perinteisestä suomalaisesta kotiruuasta janssoninkiusauksesta oman versioni ”Jenssonin kiusauksen”. Nirso teilasi janssoninkiusauksen heti ’kouluruuaksi’ mutta käänsi kelkkansa maistettuaan kotiversiota. Tämä siitäkin huolimatta että säästin aikaa ja huijasin hieman käyttämällä kaupan peruna-sipuli sekoitusta. Valmistusaika 60 min.

Olen alkanut pitää anjoviksesta. Sitä voi käyttää myös mausteen tavoin esimerkiksi tomaattipohjaisissa keitoissa.

Jenssonin kiusaus (4 hlö)

1 ps peruna-sipulisekoitusta pakasteena
125 g anjovisfileitä
1 punainen puikula paprika
2 dl ruokakermaa (15 %)
1/2 sitruunan mehu
ruohosipulia
suolaa
pippuria

Leikkaa paprika pieneksi. Voit toki käyttää tavallista paprikaa. Sekoita kaikki aineet ja kaada päälle kerma-sitruunamehusekoitus. Paista uunin alatasolla 50 minuuttia 175 asteessa.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. Henna 05.01.2010

    Nam, janssoninkiusaus on tosi hyvää! nuorempana se oli kesto inhokki listalla.

    Vastaa
  2. Jenni 05.01.2010

    Tosiaan kaikki missä oli anjovista oli inhokkilistalla! Muita inhokkeja oli peruna-lihalaatikko, borskeitto ja silakkapihvit. Ala-asteelta jäi mieleen kuinka lautanen piti syödä tyhjäksi borskeitosta ja meinasin oksentaa 😀

    Jenni

    Vastaa
  3. Heinola 18.01.2010

    Moi,
    Ohessa muutama ihana ulkomainen blogi joita itse seuraan:

    http://www.cannelle-vanille.blogspot.com/

    http://chocolateandzucchini.com/

    http://sunday-suppers.blogspot.com/

    http://theendivechronicles.com/

    http://www.nigella.com/

    Terveisin
    Heinola
    Chilisitruuna: http://chilisitruuna.blogspot.com

    Vastaa
  4. Jenni 19.01.2010

    Kiitos Heinola!!!

    Kävinkin heti tutustumassa blogiisi ja koluan varmasti kaikki suosittelemasi sivustot.

    Jenni

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *