PUNAJUURI-KAALILAATIKKO

Tuunasin kaalilaatikkoa neverending-punajuurilla joita pyöri vielä vihanneslootassani. Riisin sijasta käytin terveellistä ohraa. Riittoisaa ja hyvää! Valmistusaika 1 h 15 min.

aea88-liemessa_punajuurikaalilaatikko

Punajuuri-kaalilaatikko (6-8 hlö)

1/2 valkokaali
400 g paistijauhelihaa
1 keltasipuli
2 punajuurta
2 dl ohrasuurimoita
2 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
1 rkl Dan Sukker tummaa siirappia (sponsored by Dan Sukker)
0,5 l maitoa
2 kananmunaa

Paista jauheliha ja mausta lihaliemikuutiolla ja makusi mukaan esimerkiksi yrteillä. Suikaloi kaali ja sipuli sekä raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Pehmennä kasviksia pannulla noin 10 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset vuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista uunin keskiosassa n. 40-50 minuuttia 175 asteessa.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. Nina 27.01.2010

    Laitan lisäyksen suklaakauppalistaasi eli käsintehtyjä kotimaisia huippusuklaita valmistaa
    PetriS Chocolate Room Fiskarsissa.

    Vastaa
  2. Asko Valli 14.02.2010

    Hei, oliko nuo ohrasuurimot esikypsytettyjä vai keititkö ne valmiiksi ennen laatikkoon laittamista?

    Vastaa
  3. Jenni 15.02.2010

    Heippa Asko,

    Olivat esikypsytettyjä mutta keitin ne lähes valmiiksi ennen laatikkoon laittamista..

    Jenni

    Vastaa
  4. Anonyymi 28.08.2010

    Tämä toimisi varmasti soijarouheellakin! Pitääpä kokeilla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *