Tuunasin kaalilaatikkoa neverending-punajuurilla joita pyöri vielä vihanneslootassani. Riisin sijasta käytin terveellistä ohraa. Riittoisaa ja hyvää! Valmistusaika 1 h 15 min.
Punajuuri-kaalilaatikko (6-8 hlö)
1/2 valkokaali
400 g paistijauhelihaa
1 keltasipuli
2 punajuurta
2 dl ohrasuurimoita
2 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
1 rkl Dan Sukker tummaa siirappia (sponsored by Dan Sukker)
0,5 l maitoa
2 kananmunaa
Paista jauheliha ja mausta lihaliemikuutiolla ja makusi mukaan esimerkiksi yrteillä. Suikaloi kaali ja sipuli sekä raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Pehmennä kasviksia pannulla noin 10 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset vuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista uunin keskiosassa n. 40-50 minuuttia 175 asteessa.
Laitan lisäyksen suklaakauppalistaasi eli käsintehtyjä kotimaisia huippusuklaita valmistaa
PetriS Chocolate Room Fiskarsissa.
Hei, oliko nuo ohrasuurimot esikypsytettyjä vai keititkö ne valmiiksi ennen laatikkoon laittamista?
Heippa Asko,
Olivat esikypsytettyjä mutta keitin ne lähes valmiiksi ennen laatikkoon laittamista..
Jenni
Tämä toimisi varmasti soijarouheellakin! Pitääpä kokeilla.
Olipa maukas laatikko! 🙂 Kiitos ohjeesta!
Kiva kuulla 🙂