Skip to main content

Nyt säästetään. Onnellisesta olotilastani huolimatta fakta on että viimeinen tilinauha tipahtaa postilaatikosta minä hetkenä tahansa. Suomalainen säästää ensimmäisenä ruuasta ja me emme ole mikään poikkeus.

Tässä muutama säästövinkki pihille tahi köyhälle kotikokille:

  • Valmista ruuat isoissa erissä.
  • Unohda ravintolat. Ota lounas mukaan tai valmista lounasta porukalla jos työpaikallasi on keittomahdollisuus. Kynttiläillallisen tai juhlat voi toteuttaa kotonakin.
  • Tee kauppalistoja. Listat auttavat suunnittelemaan viikkoa eteenpäin ja hyödyntämään jääkaapin perukoille unohtuneet aineet.
  • Mieti oletko merkkiuskollinen tavan vuoksi. Olen saanut Nirson harkitsemaan siirtymistä Tropicanasta Pirkka luomuomenamehuun.
  • Käytä kausituotteita ja kokeile rohkeasti uutta. Hinnannousun myötä lohi on katoamassa ruokapöydästämme mutta toissaviikolla tein elämäni ensimmäisen madekeiton edullisesti.
  • Ota kiljuen vastaan äidin pakastemarjat ja mummon viinimarjamehut.
  • Vältä valmistuotteita. Tekemällä itse säästät rahaa, ruoka on maukasta, ravintoarvot ovat paremmat, vältät lisäaineet ja  voit säännöstellä suolan määrää.

Kaalilaatikko (6 hlö)

1/2 kaali
1 keltasipuli
400 g paistijauhelihaa
2 dl ohrasuurimoita
3 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
2 tl fariinisokeria
1 lihaliemikuutio
suola
pippuri
valkopippuri

Keitä ohrasuurimot. Ruskista sipuli sekä jauheliha ja mausta. Leikkaa kaali suikaleiksi ja pyöräytä suikaleita lihan kanssa pannulla muutama minuutti. Hyppysellinen fariinisokeria tässä vaiheessa tuo imelyyttä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siirappia. Kaada paistettu liha-kaali-ohrasuurimo seos vuokaan ja valele munamainolla. Anna olla uunissa n. 30 minuuttia 175 asteessa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti