KUPLIVA LUKIJAKILPAILU

Tällä viikolla testataan Aqvian hiilihapotuslaitetta. Siinä se nyt möllöttää meidän keittiössä. Komeahan se on. Nyt pitäisi enää keksiä mitä ihmettä sillä teen. Mukana tuli makutiivisteitä, mutta mieluummin teen alusta asti juomasekoitukset. Ainakin kotitekoisen Ginger Alen tuolla väsäisi varmaan kätevästi. Ideat on kuitenkin toistaiseksi vähissä joten autatko minut tästä liemestä? Testaan parhaan idean blogissa joten keksi joku hyvä 🙂

Ehdota siis makuyhdistelmää tai juomareseptiä jota kokeilisit hiilihapotetun veden kanssa. Kaikkien jeesanneiden kesken arvotaan yksi Aqvia hiilihapotuslaite (arvo n. 135 €). Värivaihtoehdot ovat musta, kerma, lime tai oranssi. Osallistua voi kommentoimalla blogissa tai Liemessä Facebookryhmässä. Osallistumisaikaa on perjantaihin 26.8 klo 24 asti. Osallistumisen jälkeen voit käydä fiilistelemässä laitetta täällä.

Pulppuaako ideoita? 😉 Onnea matkaan!

Arkistojen kätköistä

55 kommenttia

  1. Kirsikka-basilikalimppari

    0,5 l kirsikoita kivet poistettuna
    1 dl ruokosokeria
    puolikas puntti basilikaa hienonnettuna
    hiilihapotettua vettä

    Survo kirsikat kattilaan ja keitä niitä puolisen tuntia. Tarvittaessa voit lisätä hiukan vettä. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Varo polttamasta pohjaan. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita mukaan basilika. Soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin yön yli. Purista seos siivilän läpi. Lisää makusiirappiin makusi mukaan hiilihapotettua vettä. Nauti.

    Vastaa
  2. Piia 22.08.2011

    Yksi yksinkertaisimmista ja parhaimmista kupliva drinkeistä on mustikkamehu+vissy+mieleisesi väkevä, esim vodka. Alkoholittomaan versioon jätetään vain alkoholipois ja varmasti on parempaa kuin limsa! Orvokkijääpalat tms koristeet tekevät sinisestä juomasta vielä juhlavan.

    Vastaa
  3. millimolli 22.08.2011

    Mä lähtisin tekemään jotain sitrushedelmistä; esim tuorepuristettua veriappelsiinin mehua, makean appelsiinin mehua ja niitä kuplittamaan sitten hiilihapotettua vettä.

    Hiilihapotettu vesi toiminee myös hauskan jääteen pohjana eli mukaan miksattaisiin tosi vahvaa, jäähdytettyä suosikki teetä hiilihapotetun veden kanssa.Mukaan sitruunamehua ja tee kannattaa makeuttaa sen ollessa vielä lämmintä.

    Vastaa
  4. Hanna 22.08.2011

    Maailman paras virvoitusjuoma tehdään itsekeitetystä herukkamehutiivisteestä (makeutta oman maun mukaan) ja inkivääristä, joiden päälle kaadetaan kylmää hiilihapotettua vettä.

    Vastaa
  5. Marja-Liisa 22.08.2011

    Ihan uutta minulle, varmaan alkuun kokeilisin sitrushedelmästä ja ananaksesta.

    Vastaa
  6. cebic 22.08.2011

    Kannattaa kokeilla siten, että laittaa kuohuviinilasiin puolet mieluista (marja)viiniä ja täyttää lasin kuplavedellä. Samalla idealla alkoholittoman juhlavan juoman saa käyttämällä viinin tilalla (omatekoista) mehua tai nektaria.

    Ja jos taas isompaa boolia tarttee, niin ohjehan on tuttu

    – 0,7 l kirkasta
    – 1,5 l mieluista mehua (esim. karpalo, hedelmämehu tai hedelmä-marjamehu)
    – 1,5 l kuplavettä
    – 1,0 l sitruunalimonadia (tai sokerisiirapilla maustettua kuplavettä + 2 sitruunan mehut)

    Ja kuplaveteen tai tuolla siideritiivisteellä tehtyyn kuplaveteen voi tehdä lättytaikinan, saa mukavan rapeita!

    Vastaa
  7. Pirre 22.08.2011

    Puolukkamehu + vesi, aivan ihanan raikasta!

    Vastaa
  8. marjo66 22.08.2011

    Näin syksyllä mehumaija porisee ihan kiitettävästi tuossa, joten kellarista löytyy sitten tarpeeksi makuaineita. Mehu sellaisenaan ei kovin houkuttelevaa juomaa ole, vaan vaatisi kuplintaa. Joten itse tekisin vaihdellen punaherukkaa, karviaista, omenaa, viherherukkaa, puolukkaa ja sitten vielä näitä sekoitellen. Eli lasiin mehua pohjalle ja päälle hiilihapotettua vettä, niin aina olisi raikasta juomista, ja mehuja vaihdellen ei makuihin voisi kyllästyä

    Vastaa
  9. Aurora 22.08.2011

    Lemppareitani ovat yksinkertaiset juomasekoitukset: tuoreet mansikat, mustikat ja vadelmat ovat hiilihapotetun veden parhaita kavereita. Uusia kokeiluja voisivat olla esimerkiksi tyrnit ja lakat. Niitä vaan ei omilta marjamailtani saa. Toisaalta myös ruotsalainen tapa maustaa kaikki fläderillä eli seljalla voisi olla kiinnostava kokeilu.

    Vastaa
  10. Jukka 22.08.2011

    Kyllä se klassinen ginger ale -tyyppinen juoma olisi eli inkivääriä ja sokeria. Ehkä vähän limettä raikastamaan.

    Vastaa
  11. Kaisa 22.08.2011

    Paras juoma krapulasssa, flunssassa ja muutenkin: Raastetaan iso pala inkivääriä kulhoon ja lorotetaan hunajaa päälle. Kaadetaan tähän vielä kiehuvaa vettä reilusti ja annetaan jäähtyä. Vahvempaa tulee, kun antaa vielä seistä jääkaapissa muutaman tunnin tai miksei yönkin yli. Lopuksi siivilöidään inkivääri pois ja puristetaan sekaan yhden sitruunan mehut. Tarjoillessa lisätään yksi osa tätä ”mehua” ja kaksi osaa hiilihapotettua vettä.

    Vastaa
  12. Kaisa 22.08.2011

    Seljaa kokeilisin myös! Maistoin siitä tehtyä limonadia muutama kuukausi sitten ja se oli _ihanaa_.

    Vastaa
  13. Heleen 22.08.2011

    Suosittelen mustaherukanlehtijuomaa, on erityisen tyylikäs juoma etenkin kuplivana!
    Ohje mm. blogissani.

    Vastaa
  14. zeepra 22.08.2011

    Itse olen mustikoita käyttänyt ja hieman sokeria. On muuten vallan hyvää ja terveellistä!

    Vastaa
  15. maruska 22.08.2011

    Päärynät, omenat, kirsikat, nämä omia lemppareita käytän mehulinkoa ja saapi maukkaan juoman siihen sekaan sitten hiilihappovettä.

    Vastaa
  16. Anonyymi 22.08.2011

    raikas sen ois oltava, eli limeä tai sitruunaa nyt ainakin. mut sit joku makea maku mukaan hmm.. ehkä vadelma? raikkaan tekisi varmaan myös raparperi. 🙂

    puu

    Vastaa
  17. johanna. 22.08.2011

    Ihana mustikkaherkku menis näin:

    3dl mustikoita
    2 palloa vaniljajäätelöä
    2tl vaniljauutetta
    8 jääpalaa
    1L hiilihapotettua vettä

    Paa mustikat, jäätelö, vanilja, jääpalat ja puoli litraa hiilihapotettua vettä blenderiin ja huristele sekasin. Lisää loppu vesi ja nautiskele!

    Vastaa
  18. Anonyymi 22.08.2011

    Karpaloinen juoma on ihanan raikasta. Sokeroitua itsetehtyä karpalomehua ja kuplivaa hiilihapotettua vettä. Nam!

    Päivi Maarit

    Vastaa
  19. Nina V 22.08.2011

    Itse lähtisin inkiväärilinjalle, tekemään siis jotain ginger alen tyylistä juomaa. Muuten, SodaStreamin gingerale-juomatiiviste on ihan hyvää jos ei ole aikaa itse keitellä tiivistettä. Juhlapäivänä sekään voi laittaa vodkaa 🙂

    Vastaa
  20. Anonyymi 22.08.2011

    Sommersbyn päärynäsiideriä, hiilihapotettua vettä, lime lohkoja ja Laitilan lime-limpparia!

    Vastaa
  21. Anonyymi 22.08.2011

    Sommersbyn päärynäsiideriä, hiilihapotettua vettä, lime lohkoja ja Laitilan lime-limpparia!

    Edellisestä jäi nimi pois!

    -Elina

    Vastaa
  22. Hanna 22.08.2011

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    Vastaa
  23. Heidi 22.08.2011

    jäisiä karpaloita, omppumehuu ja kuplivaa

    Vastaa
  24. Piijuli 23.08.2011

    Mulla on niin perinteinen ja helppo resepti mutta tää on hyvä, raikas (kesä)juoma…

    Otetaan ½ litran tuoppi, lisätään 4cl valkkaria, 2 cl vodkaa ja lasi täytetään loppuun jäillä sekä sitruunamaustetulla hiilihapotetulla vedellä..

    Sopii myös booliks, mutta kannattaa lisätä jotain väriä tai marjoja. On muuten ilman niitä isossa astiassa tylsännäköistä 😀

    Vastaa
  25. Anonyymi 23.08.2011

    apteekin salmiakkia sekaan ja vähän sokeria kyytipojaksi ja jääkaappii odottaman

    Vastaa
  26. hanna-mari 23.08.2011

    sitruunahapolla valmistettua puolukkamehua ja hiilihapotettua vettä. aikuiset saa lirauttaa joukkoon halutessaan tilkan vodkaa.

    Vastaa
  27. Anonyymi 23.08.2011

    Hedelmäinen juoma:

    2 dl päärynätäysmehua
    2 dl omenatäysmehua
    2 dl kivennäisvettä
    0,5 dl tuoretta minttua

    – drella
    (dandy_warhola@hotmail.com)

    Vastaa
  28. Anonyymi 23.08.2011

    Kokeilisin hiilihapotuslaitetta kotimehujen kanssa.

    Emppu

    Vastaa
  29. Arjuska 23.08.2011

    punainen greippi ja kurkku voisi olla kiva yhdistelmä.
    tosin lempparivesi syntyy

    pieni pala inkivääriä
    minttua tuore
    tuore kurkkua
    lime tai sitruuna mehu
    annetaan maustua yön yli, siivilöidään ja siihen sitten hapotus
    Olisipa vielä itsellä laite jolla tehdä se ( nyt lisään kaupan kiv. vettä )
    -Arja-

    Vastaa
  30. Anonyymi 23.08.2011

    kraanavesi hiilihapotettuna ja jääkaapissa kylmenneenä on hyvää sellaisenaan. toisinaan voi sekaan laittaa pari tippaa sitruunamehua tai jotakin mehutiivistettä esim. fun light -sarjasta löytyy montaa makua.
    -heidi-

    Vastaa
  31. sandra 23.08.2011

    Tyrnimarjamehua ja hapotettua vettä. En ole vielä keksinyt mikä kävisi tuohon lisäksi, jos ei niin pidä tyrnin mausta. Mutta tämä on terveellistä ja hyvää! 🙂

    Vastaa
  32. alchemilla 24.08.2011

    saskatoon-kirsikkamehu ja kuplavesi vois olla vinkee yhdistelmä 🙂

    Vastaa
  33. Jenni 24.08.2011

    No huh huh! Tänne on tullut ihan mielettömän paljon mielenkiintoisia ehdotuksia. Piti ihan keittää iso kupillinen kahvia ja lukea näitä ajatuksellä läpi. Seljankukkia, kirsikoita, jäätelöä, inkivääriä ja mitä kaikkea olettekaan keksineet. Mahtavaa 🙂

    Voittaja selviää arvonnalla mutta poimin ehdotusten joukosta muutaman reseptin testattavaksi kilpailun loputtua.

    Jenni

    Vastaa
  34. Anonyymi 24.08.2011

    Sitruunamehua ja hiilihappovettä.

    Hanne

    Vastaa
  35. Anonyymi 24.08.2011

    Ei ole koskaan tullut kokeiltua. Raparperi-puolukka-inkivääri hiilihapotettuna 🙂

    -Riikka-

    Vastaa
  36. Anonyymi 24.08.2011

    100% tyrinmehua, ruokosokeria ja hiilihappovettä, niin hyvää ja terveellistä!

    Minna

    Vastaa
  37. Anonyymi 24.08.2011

    Karpalomehua ja kuplavettä.

    -Suvi-

    Vastaa
  38. Mari 24.08.2011

    Omatekemää mustaherukkamehua ja kuplavettä…

    Vastaa
  39. Nina 24.08.2011

    Kokeilisin itse tehdyisrä syksyn marjamehuista punaherukkaa, puolukkaa ja tyrnimarjaa.

    Vastaa
  40. Anonyymi 24.08.2011

    Mustaherukasta ja karpaloista tekisin limua,

    Oulutar

    Vastaa
  41. Chez Jasu 24.08.2011

    Kyllä kovin on valkoinen portviini ja porevesi suhteessa 50/50.

    Vastaa
  42. Anonyymi 25.08.2011

    2 osaa omenamehua
    1 osa kuplavettä
    tuoretta minttua
    jäitä

    Tuuli

    Vastaa
  43. Anonyymi 25.08.2011

    Itse olen mustikan ystävä ja tekisin siitä, varsinkin kun näitä kotimaisia superfoodeja saa nyt kaupoista.
    Sekaan voisi laittaa vaikka yhden vanilijatangon sisuksen tuomaan makua. Nam!

    Toinen lempparini on kirpeät kotimaiset omenat, joukkoon voisi laittaa vaikka eksoottisempaa granaattiomenaa ja sen grenadiinistä tulisi upea väri ja muutamia siemeniä voisi jättää lasiin koristeeksikin:) en ole itse kokeillut, mutta voisi toimia.

    Henna

    Vastaa
  44. Katri 26.08.2011

    Tämä on ihan mun ykkössuosikki:

    6 appelsiinia
    1 sitruuna
    600g sokeria
    1 rkl sitruunahappoa
    6 dl vettä

    Pese ja harjaa appelsiinit ja sitruuna. Kuori appelsiinit ja raasta sitruunan uloin kerros.
    Kuorisuikaleet, raaste sekä sokeri ja sitruunahappo sekoitetaan keskenään.
    Vesi kiehautetaan ja kaadetaan seoksen joukkoon, jonka jälkeen ”litkun” annetaan vetäytyä. Sekoita välillä.
    Puserra appelsiinit ja sitruuna ja lisää mehu muitten aineitten joukkoon.
    Siivilöi mehu.

    Tarjoa kuplavedellä jatkettuna! 🙂

    Nautinnollisin terveisin. Katri.N

    Vastaa
  45. Suski 26.08.2011

    Omat kaksi suosikkia on ehdottomasti:

    Home made limonadi

    Itse tehty mehu (raparperi, herukka tms.)
    Kuplavesi

    Sekoitussuhde 1/7 toimii itselläni, eikä mielestäni kaipaa edes sokeria. Nämä tietysti kuitenkin oman maun mukaan. Ihanaa ja yksinkertaista varsinkin helteellä.

    Mansikka margarita

    Pakastemansikoita
    Vodkaa tai kossua
    Kuplavesi maulla (oma suosikki päärynä tai lime)
    Limeä puristettuna
    Jääpaloja

    Pakastemansikat saa hyvin soseeksi, kun niitä vähän sulattaa mikrossa. Pamix tai plenderi toimii hyvin. Alkoholia varovasti, koska mansikat peittää maun todella hyvin. Kuplavesi tuo kivaa raikkautta ja ohentaa juoman.
    Itse olen tehnyt tämän aika juoksevaksi ja tarjoillut boolimaljasta. Puristetut limen palat voi laittaa boolin sekaan tuomaan väriä.
    Jäitä sekaan ja avot 🙂

    Suski

    Vastaa
  46. Anonyymi 26.08.2011

    Lisäämällä appelsiinituoremehuun saman verran kuplavettä saa hyvää janojuomaa.

    -eikka-

    Vastaa
  47. Annika Räisänen 26.08.2011

    Hiilihapotetut ”pirtelöt” on niiiin nannaa ja ihanaisen kevyttä. Kaksi vinksahtanutta ohjetta menee näin.

    Mustikkamaito-turkinpippuri jude:

    Keitä kourallisesta turkinpippureita ja tilkasta vettä makusiirappi.

    Surauta kourallinen mustikoita, tilkka maitoa, sekä loraus turkinpippurisiirappia tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Siivilöi, hapota.

    Banaani-rosmariinilassi jude
    Aja banaani, lusikallinen/pari maustamatonta yogurttia, tilkka maitoa, sekä hienonnettua tuoretta rosmariinia sileäksi. Voit makeuttaa muscavado sokerilla tai hunajalla. Siivilöi ja hapota.

    Vastaa
  48. Pekka 26.08.2011

    Kossuvissy!

    Ginger ale on kans mainio, saa halutessaan huomattavasti vähäsokerisempaa kuin kaupan tuotteista, ja mummon mustaherukkamehutiivisteestä tulee myöskin mainio juoma.

    Soodavettä voi käyttää myös sorbetin teossa, auttaa pikkasen rakenteen kanssa ja tuo happamuutta.

    Vastaa
  49. Anonyymi 26.08.2011

    Kellaristä löytyy runsaasti omenahilloa, kokeilin sitä kuplaveteen ja lisäsin tuoreita mustikoita, tuli ihan maukas juoma.
    helikaa

    Vastaa
  50. Anonyymi 26.08.2011

    Hei kuplivaa ihanaa juomaa ja mansikoita, vau muistuu kesä mieleen talvellakin-määkin thon tollasen..

    Vastaa
  51. Anonyymi 26.08.2011

    Ihana kupliva raikas limebooli
    Kuplavesi
    Sprite
    Lime-limonadi
    Vodka
    Jääpaloja (hauskan muotoisia, esim. sydämiä)
    Koristellaan lime- ja sitruunaviipaleilla.

    Tämä on kesäinen ja raikas booli. Tarjosimme tätä häissämme tänä kesänä ja laitan sen tänne teidänkin iloksenne:-)

    Jensku

    Vastaa
  52. Anonyymi 26.08.2011

    Jäiset marjat tai hedelmät ”hileeksi” sauvasekoittimella! Raikasta ja nam:)

    Vastaa
  53. Anonyymi 28.08.2011

    Kävin poimimassa tänään tyrnejä, niitä voisi kivasti käyttää mehuna ja siihen raikasta hiilihappovettä.

    susikoira@hotmail.com

    Vastaa
  54. Anonyymi 28.08.2011

    Pakaste vadelmia, mansikoita ripaus hunajaa. Nämä tehosekottimeen ja siihen päälle raikasta kivennäisvettä 🙂

    seisvain(at)luukku.com

    Vastaa
  55. Jenni 28.08.2011

    Arvoisa raati on suorittanut arvonnan kahden todistajan läsnäollessa 😉 ja voittaja on selvinnyt: Onnea Arja (nimimerkki Arjuska)! Otatko yhteyttä liemessa@hotmail.com niin varmistetaan että saadaan upouusi hiilihapotuslaite kotiovellesi 🙂

    Kiitos muillekin osallistuneille! Niin moni oli nähnyt paljon vaivaa. Nämä reseptit jäävät blogiin elämään ja niistä on vielä iloa pitkäksi aikaa! Bloggaan viikon alussa minua erityisesti säväyttäneen reseptin 🙂

    Jenni

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *