Skip to main content


Testasin uutta tapaa kirjoittaa resepti.

Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia. Voit laittaa taikinaan 5 dl maitoa tai korvata 1 dl:n hapokkaalla juomalla kuten makusoodalla, limonaadilla tai vaikka siiderillä. Paista kuumalla pannulla (7 asteikolla 1-10) molemmin puolin. Lisää pannulle nokare voita jokaisen letun paiston välissä.

Jos lettu tuntuu paksulta ja kumimaiselta lisää hieman nestettä. Laitoin taikinaan ajatuksissani lähes tuplamäärän jauhoja ja oikea suhde löytyi vasta satsin loppupuolella.

Lettusunnuntain tunnelmia.

Vietimme lettusunnuntaita. Lettusunnuntaita vietetään villasukat jalassa, ja syödään lettuja. Koska maailman parasta mansikka-raparperi hilloa pitäisi hakea Kirkkonummelta asti, tyydyimme lähikaupan hillovalikoimaan. Letun seurana Pingviini kermajäätelöä. Mikä on sinun suosikkisi letun täytteeksi?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

17 Kommenttia

  • Merituuli sanoo:

    Palainen omena-kanelihillo, ehdottomasti. Kesällä tuoreet mansikat sokerisirottelulla!

  • Anna sanoo:

    Näyttää tosi hyvältä tuo reseptikuva. Mun broidi vois hei tietää, että miten ne kuvassa olevat tekstit sais siten, että löytyy myös googlella. Vai selviskö asia jo?

  • Jenni sanoo:

    Letuista tulee mukavasti häivähdys kesää mieleen..

    Anna, kaikki tekninen apu on tarpeen 🙂 Jos ehdit ja viitsit kysyä niin olen äärimmäisen kiitollinen! Jos google-ongelman saisi ratkaistua kuvareseptejä voisi olla useamminkin blogissa.

  • Maama sanoo:

    Kiitos päivän hymystä :> Ihanaa lukea välillä ihan simppeleitä reseptejä, tuttujakin juttuja, mutta kuitenkin muuntautumiskykyisiä! Letuista kun on aivan mahdottoman moneksi! Njams. Nyt tuli mieleen koti, äitiiiii, joka tekee maailman parhaat letut. Mikä siinä on että yksinään opiskelijaasunnossa ei saa itselleen tehtyä mitään?

    Ainiin. Vastaus: Letut ja vaniljajäätelö. Muuta ei tarvita. Njam.

  • Riikka sanoo:

    Jee onnea! puolta miljoonaa näyttää tuo kävijälaskurisi. Tasan! (Vai onko se juuttunut paikoilleen?) Se on ihan hurjasti ihmisiä!

  • Jenni sanoo:

    Maama, niin tuttu tunne! Mulla oli (on) ihan sama juttu opiskelu ja sinkkuaikoina. En millään jaksaisi yksin vaivautua laittamaan ruokaa. Ystäviä kylään, se auttaa!

    Mun oli pakko valvoa kun tiesin että laskuri ylittää puoli miljoonaa tänään 😀 Unohdin jo koko jutun kunnes huomasin sun viestin. Kiitos siitä!

    Toivottavasti laskuri ei juutu paikoilleen vaan käytte täällä moikkailemassa jatkossakin! 😉

  • Nanna sanoo:

    hyvät lätyt ja hyvä puoli milliä kävijää! Ihan innolla ostin heti myös lentokentälle päästyäni uuden GR&W:n.
    Hyvä Jenni!

  • AnnaS sanoo:

    Houkuttelevia kuvia -täytyykin viettää lettusunnuntaita heti seuraavana sunnuntaina 🙂

  • Jenni sanoo:

    Jee, jee, hyvä minä! Yritän huomenna ehtiä kirjoittaa siitä GR&V:stä vähän täällä blogin puolellakin. Onhan se iso juttu, ainakin mulle! 🙂

    AnnaS, viettäkää! Olin ostanut pienen lettupannun juuri kun muutettiin 1,5 vuotta sitten nykyiseen asuntoon. No se ei tietysti toiminut induktioliedellä. Toteutin juuri pitkäaikaisen haaveen isosta valurautapannusta ja valurautamorttelista. Tähän samaan syssyyn voisi vielä hakea pienen valurautaisen lettupannun. Sellaisen missä saa tehtyä 4 pientä lettua kerralla. Unelmoin myös 90-luvun hitistä, vohveliraudasta…

  • Riikka sanoo:

    Mä olen myös ehdoton valurautafani. Valurautapannut on ihan parhaita, meillä on niiden lisäksi käytössä vain toolsin iso pannu. Jos halajat niitä lisää, niin kannattaa joskus kierrellä vanhan tavaran kauppoja tai kierrätyskeskuksia/kirpputoreja sillä silmällä. Niissä on yllättävän monesti kunnon vanhaa valurautaa myynnissä ihan pilkkahintaan, muutamalla eurolla. Kun tekee vain kunnon poltto- ja rasvakäsittelyn niin ne saa (ruosteisetkin) ihan priimakuntoon. Kannattaa vain tsekata, että pohja on tasainen, jotta ei keiku liedellä.

    Jossain just pyörittelin sellaista lettupannua kädessäni, ja meinasin ostaa, mutten kuitenkaan. Saattoi kyllä olla Porvoossa jossakin niistä aitoista.

  • AnnaS sanoo:

    Meillä on vohvelirauta ja sillä saa todella näppärästi tehtyä vohveleita, mums.

    Miten ”kunnon poltto- ja rasvakäsittely” tehdään, vanha sydänlättypannu olisi käsittelyä vailla.

  • Jenni sanoo:

    Sain pannun mukana hoito-ohjeet. Kaivan ne esiin illalla kun pääsen kotiin!

  • Riikka sanoo:

    Tässä muutama linkki, josta löytyy ohjeita
    hoidosta ja rasvapoltosta

  • Jenni sanoo:

    Kiitos Riikka, tuolta löytyi kyllä aikava kattava selitys. Tässä Stockmannin ojentama ohje rasvapoltosta:

    1. Pese pannu hyvin kuumalla vedellä. Mahdollinen ruoste hangataan teräsvillalla tai karkeall asuolalla. Kuivaa astia liedellä.

    2. Sivele suolatonta sianihraa. Pane pannu keittolevylle tai uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Valurauta avaa huokosensa kuumentuessaan ja näin 'imaisee' rasvan sisäänsä. Jos käytät poltossa öljyä uunin lämpö 150 asteeseen ja kuumennusaika n. 1 tunti.
    3. pyyhi rasva talouspaperilla ja jatka kuumentamista vielä puoli tuntia. Nyt astiasi on käyttövalmis.

    Vanhat likaiset valurauta-astiat voidaan polttaa avotulella hiillosvaiheessa. Anna astian palaa rauhassa. Jäähdytä ja pese se ennen kuin teet rasvapolton.

    Lähde: Stockmann / Le Gourmet valurautapannun käyttöohjeet

  • AnnaS sanoo:

    Kiitos vinkeistä! Ehkä meillä kohta paistetaan sydämenmuotoisia plättejä, ystävänpäivä lienee hyvä deadline.

  • Heippa! Tämä letturesepti oli niin herkullinen että otimme vapauden lainata sitä omassa blogissamme. 🙂 Kiitos lainasta ja tervetuloa tutustumaan blogiimme: http://www.bonfireappetit.fi/2015/04/lettukestit.html

    Terveisin Simo / Bonfire Appétit -poppoo

  • Pouta sanoo:

    Pitsisiä lettusia saa tehtyä/paistettua ilman hiilihappoista juomaakin.
    Tarvitaan vain valurautainen paistinpannu ja tarpeeksi taitava lettujen paistaja 🙂

Jätä kommentti