Testasin uutta tapaa kirjoittaa resepti.
Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia. Voit laittaa taikinaan 5 dl maitoa tai korvata 1 dl:n hapokkaalla juomalla kuten makusoodalla, limonaadilla tai vaikka siiderillä. Paista kuumalla pannulla (7 asteikolla 1-10) molemmin puolin. Lisää pannulle nokare voita jokaisen letun paiston välissä.
Jos lettu tuntuu paksulta ja kumimaiselta lisää hieman nestettä. Laitoin taikinaan ajatuksissani lähes tuplamäärän jauhoja ja oikea suhde löytyi vasta satsin loppupuolella.
Lettusunnuntain tunnelmia.
Vietimme lettusunnuntaita. Lettusunnuntaita vietetään villasukat jalassa, ja syödään lettuja. Koska maailman parasta mansikka-raparperi hilloa pitäisi hakea Kirkkonummelta asti, tyydyimme lähikaupan hillovalikoimaan. Letun seurana Pingviini kermajäätelöä. Mikä on sinun suosikkisi letun täytteeksi?
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Palainen omena-kanelihillo, ehdottomasti. Kesällä tuoreet mansikat sokerisirottelulla!
Näyttää tosi hyvältä tuo reseptikuva. Mun broidi vois hei tietää, että miten ne kuvassa olevat tekstit sais siten, että löytyy myös googlella. Vai selviskö asia jo?
Letuista tulee mukavasti häivähdys kesää mieleen..
Anna, kaikki tekninen apu on tarpeen 🙂 Jos ehdit ja viitsit kysyä niin olen äärimmäisen kiitollinen! Jos google-ongelman saisi ratkaistua kuvareseptejä voisi olla useamminkin blogissa.
Kiitos päivän hymystä :> Ihanaa lukea välillä ihan simppeleitä reseptejä, tuttujakin juttuja, mutta kuitenkin muuntautumiskykyisiä! Letuista kun on aivan mahdottoman moneksi! Njams. Nyt tuli mieleen koti, äitiiiii, joka tekee maailman parhaat letut. Mikä siinä on että yksinään opiskelijaasunnossa ei saa itselleen tehtyä mitään?
Ainiin. Vastaus: Letut ja vaniljajäätelö. Muuta ei tarvita. Njam.
Jee onnea! puolta miljoonaa näyttää tuo kävijälaskurisi. Tasan! (Vai onko se juuttunut paikoilleen?) Se on ihan hurjasti ihmisiä!
Maama, niin tuttu tunne! Mulla oli (on) ihan sama juttu opiskelu ja sinkkuaikoina. En millään jaksaisi yksin vaivautua laittamaan ruokaa. Ystäviä kylään, se auttaa!
Mun oli pakko valvoa kun tiesin että laskuri ylittää puoli miljoonaa tänään 😀 Unohdin jo koko jutun kunnes huomasin sun viestin. Kiitos siitä!
Toivottavasti laskuri ei juutu paikoilleen vaan käytte täällä moikkailemassa jatkossakin! 😉
hyvät lätyt ja hyvä puoli milliä kävijää! Ihan innolla ostin heti myös lentokentälle päästyäni uuden GR&W:n.
Hyvä Jenni!
Houkuttelevia kuvia -täytyykin viettää lettusunnuntaita heti seuraavana sunnuntaina 🙂
Jee, jee, hyvä minä! Yritän huomenna ehtiä kirjoittaa siitä GR&V:stä vähän täällä blogin puolellakin. Onhan se iso juttu, ainakin mulle! 🙂
AnnaS, viettäkää! Olin ostanut pienen lettupannun juuri kun muutettiin 1,5 vuotta sitten nykyiseen asuntoon. No se ei tietysti toiminut induktioliedellä. Toteutin juuri pitkäaikaisen haaveen isosta valurautapannusta ja valurautamorttelista. Tähän samaan syssyyn voisi vielä hakea pienen valurautaisen lettupannun. Sellaisen missä saa tehtyä 4 pientä lettua kerralla. Unelmoin myös 90-luvun hitistä, vohveliraudasta…
Mä olen myös ehdoton valurautafani. Valurautapannut on ihan parhaita, meillä on niiden lisäksi käytössä vain toolsin iso pannu. Jos halajat niitä lisää, niin kannattaa joskus kierrellä vanhan tavaran kauppoja tai kierrätyskeskuksia/kirpputoreja sillä silmällä. Niissä on yllättävän monesti kunnon vanhaa valurautaa myynnissä ihan pilkkahintaan, muutamalla eurolla. Kun tekee vain kunnon poltto- ja rasvakäsittelyn niin ne saa (ruosteisetkin) ihan priimakuntoon. Kannattaa vain tsekata, että pohja on tasainen, jotta ei keiku liedellä.
Jossain just pyörittelin sellaista lettupannua kädessäni, ja meinasin ostaa, mutten kuitenkaan. Saattoi kyllä olla Porvoossa jossakin niistä aitoista.
Meillä on vohvelirauta ja sillä saa todella näppärästi tehtyä vohveleita, mums.
Miten ”kunnon poltto- ja rasvakäsittely” tehdään, vanha sydänlättypannu olisi käsittelyä vailla.
Sain pannun mukana hoito-ohjeet. Kaivan ne esiin illalla kun pääsen kotiin!
Tässä muutama linkki, josta löytyy ohjeita
hoidosta ja rasvapoltosta
Kiitos Riikka, tuolta löytyi kyllä aikava kattava selitys. Tässä Stockmannin ojentama ohje rasvapoltosta:
1. Pese pannu hyvin kuumalla vedellä. Mahdollinen ruoste hangataan teräsvillalla tai karkeall asuolalla. Kuivaa astia liedellä.
2. Sivele suolatonta sianihraa. Pane pannu keittolevylle tai uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Valurauta avaa huokosensa kuumentuessaan ja näin 'imaisee' rasvan sisäänsä. Jos käytät poltossa öljyä uunin lämpö 150 asteeseen ja kuumennusaika n. 1 tunti.
3. pyyhi rasva talouspaperilla ja jatka kuumentamista vielä puoli tuntia. Nyt astiasi on käyttövalmis.
Vanhat likaiset valurauta-astiat voidaan polttaa avotulella hiillosvaiheessa. Anna astian palaa rauhassa. Jäähdytä ja pese se ennen kuin teet rasvapolton.
Lähde: Stockmann / Le Gourmet valurautapannun käyttöohjeet
Kiitos vinkeistä! Ehkä meillä kohta paistetaan sydämenmuotoisia plättejä, ystävänpäivä lienee hyvä deadline.
Heippa! Tämä letturesepti oli niin herkullinen että otimme vapauden lainata sitä omassa blogissamme. 🙂 Kiitos lainasta ja tervetuloa tutustumaan blogiimme: http://www.bonfireappetit.fi/2015/04/lettukestit.html
Terveisin Simo / Bonfire Appétit -poppoo
Pitsisiä lettusia saa tehtyä/paistettua ilman hiilihappoista juomaakin.
Tarvitaan vain valurautainen paistinpannu ja tarpeeksi taitava lettujen paistaja 🙂