Arkisin aamupalani koostuu kotibaristan maitokahvista. En ole koskaan ollut aamupalaihminen. Muistan nuoruudestani aikaiset lukioaamut. Rakas äitini kattoi aamupalapöydän sinnikkäästi joka aamu. Närvin leivänpalaa ja kulautin mehulasillisen alas. Nälkä tuli vasta aamupäivästä, ja söin aina hyvin koulussa. Langanlaiha olemukseni ei suoranaisesti hillinnyt vanhempieni huolenpitoa, mutta en kertakaikkiaan pysty edelleenkään syödä heti herättyäni.
Sytyn hitaasti, ja siksi rakastankin myöhäisiä brunsseja. Laadin Valioreseptit.fi palveluun unelmieni brunssin. Itsetehty mysli, turkkilainen jugurtti ja hunaja on tämänhetkinen suosikkini viikonloppuisin. Helposti nieltävää 😉 Maitokahvin seuraksi sopii rapsakat croissantit, hyvä juusto ja appelsiini-inkiväärimarmeladi. Espanjalaiseen munakkaaseen saat piilotettua ylijääneet keitetyt perunat, ja mitä muuta nyt on jäänyt jääkaapin pohjalle pyörimään viikon päätteeksi. Herkuttelussa kannattaa kääntyä amerikkalaisten puoleen. Amerikkalaiset pannukakut voidaan nauttia esimerkiksi kermavaahdon, siirapin, ja hedelmien kera. Kahvilatunnelma tulee kotikeittiöön leivinpaperiin käärittyjen pullamuffinssien muodossa. Ameriikoissa nämä tahmeat herkut kulkevat nimellä ”sticky buns”.
Hidasta elämää – ja lue lisää osoitteessa Valioreseptit.fi!
|
Oma tämän hetken suosikki – itsetehty mysli, turkkilainen jugurtti ja hunaja. |
|
Valio – Liemessä pääyhteistyökumppani |
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Nuo pannarit näyttävät kyllä sen verran nameilta, että pitää varmaan viikonlopun aamiaiselle paistella vastaavia! 🙂
Kesällä tuoreita mansikoita ja vaniljajäätelöä päälle 🙂 Näitä voi tehdä sitten ihan tavallisella paistinpannulla. Taikina on sen verran jähmeää että ei levahda koko paistinpannun leveydelle vaan voidaan jättää hieman pienemmiksi.
Suosittelen, kivaa vaihtelua letuille ja suomalaiselle pannarille!
Tästä sai paljon vinkkejä oman brunssin järjestämiseen, kiitos! 🙂
Kesällä brunssia on helppo vielä täydentää marjoilla ja hedelmillä. Herkullista brunssittelua!
Pannarit ovat kyllä minun lempiaamiaiseni ja tuo omenasiirappilisäys kuulosti oikein kivalta, uudelta lisältä 🙂 Itse sekoitan aina myslin sekaan marjoja ja rahkaa, helppo, nopea ja maukas aamiainen, jos en pannareita kerkeä paistelemaan. Ihana blogi sinulla!