Näetkö kuvassa ällöjä hyönteisiä vai herkullista yöpalaa? |
Paisto öljyssä, ja kevyt sormisuola. |
Paistetut heinäsirkat
100 g eläviä tai pakastettuja heinäsirkkoja
2 rkl öljyä
sormisuolaa
Jos heinäsirkat ovat eläviä, ne tulisi pakastaa ensin etteivät ne ns. hypi silmille. Laita heinäsirkat muovirasiaan ja pakasta kunnes liike loppuu. Sulata sirkkoja hieman ennen paistamista. Paistopistettä ympäröivä taso kannattaa vuorata talouspaperilla sillä öljy saattaa räiskyä. Myös heinäsirkkojen jalkoja voi lennellä ympäriinsä paistettaessa. Paista keskilämmöllä n. 10-15 minuuttia kunnes sirkat ovat paahteisia ja rapsakoita. Nosta leivinpaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kevyt sormisuola ja sirkat ovat valmiita nautittaviksi.
Vinkki! Näin joulun alla ruokalahjat ovat suosittuja. Paketoi heinäsirkat lasipurkkiin, tee kanteen pieniä reikiä jotta kosteus haihtuu, solmi ympärille rusetti ja ilahduta varmasti ikimuistoisella ruokalahjalla! Ruokabloggaajat maistoivat sirkkoja rohkeasti, ja yllätykseksemme myös baarissa tuntemattomat suhtautuivat tarjoamaamme yöpalaan ennakkoluulottomasti. Hyönteiset ovat tulevaisuuden ruokaa länsimaissakin. Toivottavasti en ehdi nähdä sitä päivää…
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Olit niin urhea ja näit paljon vaivaa, että tekisi mieli vain kehua niitä. Mutta maku oli kuin eltaantuneessa popcornissa, rapeassa sellaisessa. Kiitos kuitenkin tästä makuelämyksestä 🙂
Joku Facebookissa kysyikin tuosta mausta. Siihen rasvaan tarttuu joku outo sivumaku joka ei meinaa lähteä suusta. Ehkä tuo ”eltaantunut” on se oikea sana. Ei tarvitse kehua! En syö enää 😀
Ihana, että tän jutun tunnisteissa on ”lifestyle” 🙂
Ei tulis syötyä tätä ruokaa… :O 🙂
Vuoden 2012 joululahjavinkki!
;D
Mä olen jo vuosia halunnut maistaa heinäsirkkoja.Siis mistä niitä saa pakasteena;D
Kuulemma heinäsirkat ovat namia myös suklaakuorrutteella….
Madventures lifestyle 🙂 Vaikea keksiä mihin kategoriaan tämä nyt taas menee 😀
Kermaruusu, en syytä. Miniltäkin jäi päätön heinäsirkan ruho syömättä.
Nanna, älä anna läheisillesi ideoita 😉
Yaelian, voi olla vaikea saada pakastealtaasta. Lemmikkikaupoista saa lemmikeille tarkoitettuja ruokasirkkoja. Laitat sirkat purkkiin ja pakkaseen 😉
Joku vinkkasi Facebookissa että suklaakuorrutetut skorpionit on hyviä. Jaa-a.
No tämän sun kokemuksen perusteella en taidakaan noita sirkkoja kokeilla;D
Kaikkea pitää kokeilla ja eikä pidä koskaan sanoa ei-vai miten se nyt meni 🙂
Näitä en taida laittaa joulupaketteihin, tyydyn tylsiin salviasuolaan ja vaniljauuttesseen 😀
Mä olen nyt 3 vuotta opetellut sanomaan ”ei”, mutta näköjään huonolla menestyksellä 🙂 Vinkkejä oikeasti kivoista jouluruokalahjoista otetaan vastaan!
Heippa Jenni,
laitoinkin sinulle jo aiemmin kommenttia koskien yhteydenottoasi. Sähköposti lähettäminen sinulle ei vieläkään onnistu, olen toistuvasti yrittänyt. Kokoajan tulee palaute että mailia ei voitu toimittaa. Nyt alkaa kiinnostaa jo kovin, mitä yhteydenottosi blogiini koskee! 😀 joten tässä uudelleen sähköpostiosoiteeni: [email protected]
huh,kyllä maistaa näitä tahtoisin,mutta luulen kyllä että maistuisi omastakin mielestä pahalta 🙂
Jaa, mihin osoitteeseen laitoit viestiä? [email protected]? Pitäisi bloginkin sähköposti varmaan muuttaa gmailiksi, jos pelittäisi paremmin. Mutta laitan sinulle nyt siis viestiä tulemaan!
Justiina, siihen makuunkin on vaikea keskittyä kun ällöttää jo niin paljon ennen maistamista…
Juu, hotmailiin yritin laittaa ja kokeilin vielä kahdesta eri mailiosoitteestani lähettää, koko ajan tuli ilmoitus että sähköpostia ei voida lähettää.
Itseasiassa tästä kommentinkin kirjoittamisesta tulee error-ilmoitus mulle sähköpostiin!
”Delivery Status Notification (Failure), Delivery to the following recipient failed permanently:
[email protected]
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain.”
Samanlainen bumerangiposti tuli kun yritin lähettää mailia.
Mahtava postaus! 😀 Extremeä sanoisin.
Otin muuten osaa Blogi Reality-haasteeseesi.
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
”Paistopistettä ympäröivä taso kannattaa vuorata talouspaperilla sillä öljy saattaa räiskyä.”
Paloturvallisuuskurssista saattaisi olla elintärkeää hyötyä tälle kaverille. 🙂