REMOULADE KASTIKE JA TÄYTETTY BAGEL

Erehdyin luulemaan Ravintolapäivän osuvan lauantaille. Fiilistelin jo Tuomas Vimman luotsaaman Sub York Bagel & Chowder Co. Facebook sivuilla jättimäisiä paahtopaisteja ja bagel-tehdaslinjastoa. Ei mitään toivoa odottaa sunnuntaille asti! Niinpä pyöräytin oman bagelin ensi hätään lähikaupan valikoimista; itsetehtyyn majoneesiin tehtyä remoulade-kastiketta, Philadelphia-tuorejuustoa, karamellisoitua sipulia, salaattia, tomaattia ja paahtopaistin korvaavaa naudan sisäpaistileikkelettä.

Ravintolapäivä // Sub York Bagel & Chowder Co. // Johanneksentie 8 // Su klo 11-18 // #jättäkäämullekinjotain

Bagel täytteet (4 hlö)

Remoulade-kastike

2 dl itsetehtyä majoneesia (ks. ohje alla)
2 dl rasvaista kermaviiliä
2 rkl kapriksia
1 suolakurkku
1/2 sipuli
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria

Pilko sipuli, suolakurkki ja kaprikset pieneksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua hetki jääkaapissa.

itsetehty majoneesi

1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
0,5 tl Dijon sinappia

Pikamajoneesin valmistamiseen tarvitset korkean astian, esimerkiksi tuopin ja sauvasekoittimen. Laita kaikki huoneenlämpöiset ainekset tuoppiin ja survaise pumpaten sauvasekoittemella. Mausta tarvittaessa suolalla.

Karamellisoidut sipulit

2 sipulia
50 g voita
1 tl siirappia
1-2 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Muut täytteet

1-2 tomaattia
salaattia
Philadelphia tuorejuustoa
paahtopaistia (tai naudan sisäpaistileikkelettä)

Bagelsämpylät voi lämmittää uunissa tai leivänpaahtimessa. Bageleitä on jonkun verran saatavilla valmiina. Bongasin K-kaupasta vakuumipakattuja Pirkka-merkin alla, sekä S-marketista Turun pizzapohatan Denniksen bagelpussukan ja Kotileipomo Siiskosen hieman rouheampia rinkelisämpylöitä. Yritän urkkia Ravintolapäivässä Vimman bagel-sämpylä reseptin!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

3 kommenttia

  1. Terhi 16.02.2013

    Bagelit on ihania vaan täältä kotomaasta en ole jenkkiversioihin verrattavia bongannut kuin Jumbon Cittarista, heidän omiaan sekä Arnoldsista. Himpun liian pehmeitä Cittarin bagelit, suosin Arnoldsia vaan kun ei ole lähellä niin pakko tyytyä toiseksi parhaisiin. Niissä Arnoldsin bageleissa on se jenkkien sitkeys!
    Kokeilussa on olleet niin Dennis kuin Pirkka (aivan kamalia)…erot on niin suuria!

    Vimman bagelit olisin halunnut testata!

    Vastaa
  2. voi jenni, onpas taas niin herkullisia kuvia!

    Vastaa
  3. Jenni 17.02.2013

    Kuvassa näkyvä sämpylä on juurikin Pirkan vakuumilätkä. Uunissa siitä sai ihan syötävän mutta olihan ne Vimman & co paakelsit ihan eri luokkaa. Saakohan Arnoldsista ostaa vain bagel sämpylöitä?

    Heh, kiitos kaunis kuvakehusta. Tämä on itseasiassa kännykkäkuva, hyvä jos meni läpi 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *