Skip to main content


Tomaattikeitto jossa on astetta enemmän asennetta.

Syödään vii-i-naa, tullaan viisaammiksi näin! Bloody Mary tomaattikeitossa on drinksusta tuttuja makuvivahteita; viinaa (kuivaa valkoviiniä), selleriä, worcestershire-kastiketta ja tabascoa. Tomaattien ja sipulien paahtaminen uunissa syventää makuja. Tujua keittoa voi pehmittää tarjoilemalla se mozzarellan ja maalaisleivän kera.

Ajattelin että tälläinen viinapohjainen resepti sopisi näin Vapun alle. Kuplivaa Vappua kaikille ja kaivarissa tavataan! 🙂

BLOODY MARY TOMAATTIKEITTO

Alkuperäinen resepti: Breakfast for Dinner-blogi

20 tomaattia (2 kg)
6 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pippuria
2 keltasipulia
1 selleri
2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kasvislientä
3 tl Worcestershire kastiketta
2 tl tabascoa tai maun mukaan
2 tl sokeria

tarjoiluun n. 300 g hyvää mozzarella juustoa

Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja halkaise valkosipulit. Aseta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Grillaa lopuksi grillivastuksella 5 minuuttia.

Kuullota pilkottua selleriä ja porkkanoita 10 minuuttia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää viini ja keitä n. 5 minuuttia tai kunnes neste on oleellisesti vähentynyt. Sekoita joukkoon paahdetut kasvikset nesteineen, kuumennettu kasvisliemi, Worcestershire kastike, Tabasco, sokeri, suola ja pippuri. Anna hautua 30 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Hauduta vielä 10 minuuttia ja tarkista maku.

Tarjoile mozzarella könttien, timjaminoksan ja maalaisleivän kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

  • Tuplaespresso sanoo:

    Varsiselleri jakaa yleensä voimakkaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Monen mielestä se ei kelpaa mihinkään muuhun kuin Bloody Maryn sekoitustikuksi. Keiton joukkoon soseutettuna se saattaisi mennä ihan huomaamatta ainakin, jos ei laita näkyviin sellerikoristetta 🙂

  • Jenni sanoo:

    Avain sellerin maun piillottamiseen on kuullottaminen. Raakana on tosiaan omaankin makuun vähän turhan kitkerä. Menin silppuumaan sellerin jämän sellaisenaan pizzan päälle. Ei hyvä 😀

  • Mmm… Tämänhän voisi vaikka laittaa testiin! 🙂

  • Jael sanoo:

    Mahtavat kuvat.Itse olen varsisellerin Suuri Ystävä;D kiva keitto!
    Hauskaa Vappua Jenni!

  • Jenni sanoo:

    Meillä on nykyään aina Nirson jemmapullo jääkaapissa eli valkkari mitä en saa kuulemma juoda. Yritin maistaa sitä ja se suuttu 😀 Muut ainekset löytyykin tuosta lähikaupasta joten varmasti tulee tehtyä toistekin. Kohta vois alkaa tehdä kylmiäkin keittoja jos se kesä nyt ihan oikeasti tulisi!

    Kiitos Jael ja hyvää vapun jälkeistä elämää! Vappuaatto meni ystäväporukalla ruuan merkeissä Chez Dominiquessa, siitä blogissa pian!

  • Chef Jones sanoo:

    Kyseistä keittoa en oo syöny,mutta bloody mary sinisimpukoita kyllä ja oli aivan loistava ruoka. Tätä soppaa pitää kyllä kokeilla.

Jätä kommentti