SOIJA-NUUDELI SALAATTI

Viime vuoden soijakoulusta huolimatta en vieläkään ollut testannut Soyappétitin soijafileitä. Valmistustapa noudattaa aikalailla samaa kaavaa kuin soijapalatkin. Viime viikolla Heleen’s Hobbies loihti soija-taco salaattia. Ilmeisesti tämä salaatti oli jäänyt salakavalasti takaraivooni, kun omani muistuttaa epäilyttävästi edeltäjäänsä. Heleenin salaatti oli tehty meksikohenkeen, kun taas minun soijasalaatissa on enemmän Aasia-vivahteita; sweet chiliä, soijakastiketta, korianteria ja limeä. Ensi viikolla Kaikki äitini reseptit-blogi tekee toivottavasti jotain muuta kuin soijasalaattia. Valmistusaika nopea 30 minuuttia.

Soija-nuudeli salaatti (4 hlö)

Soijafileiden valmistus

  • Keitä 10-12 kpl soijafileitä 10 minuuttia kasvisliemikuutiolla tai soijakastikkeella maustetussa vedessä
  • Valuta ylimääräinen vesi lävikössä
  • Marinoi fileet (5 minuutista pariin tuntiin). Soijamarinadin ohje alla.
  • Paista pannulla öljyssä

Soijamarinadi

2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sweet chili kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehut
(suolaa)

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset.

Muut ainekset

160 g naturel nuudeleita (2 pkt)
2 rkl sweet chili kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
sokeriherneitä
salaattimix
1/2 lime koristeluun
korianteria koristeluun

Kun fileet on keitetty, pikamarinoitu ja paistettu, valmista muu salaatti. Keitä nuudeleita pari minuuttia, ja huuhtele lävikössä. Mausta tilkalla öljyä ja sweet chili kastikkeella. Paista sokeriherneitä muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon nuudelit ja pyöräytä nopeasti. Siirrä sivuun ja sekoita erillisessä kulhossa kaikki salaatin ainekset yhteen. Nostele lautaselle ja lado päälle soijafileet. Koristele korianterilla ja limelohkoilla.

Reseptin tarjoaa Soyappétit.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

2 kommenttia

  1. Aila 10.06.2013

    Ihan eri meininki tässä on kuin minun reseptissä :).
    Salaatti on juuri sopivaa kesäruokaa.

    Vastaa
  2. Nanna 12.06.2013

    Jaaha, vai niin… 🙂
    Sen verran voin paljastaa, että ensi viikon postauksessa on siis takuuvarmasti soijaa. Jossain muodossa. Toivottavasti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *