Viime vuoden soijakoulusta huolimatta en vieläkään ollut testannut Soyappétitin soijafileitä. Valmistustapa noudattaa aikalailla samaa kaavaa kuin soijapalatkin. Viime viikolla Heleen’s Hobbies loihti soija-taco salaattia. Ilmeisesti tämä salaatti oli jäänyt salakavalasti takaraivooni, kun omani muistuttaa epäilyttävästi edeltäjäänsä. Heleenin salaatti oli tehty meksikohenkeen, kun taas minun soijasalaatissa on enemmän Aasia-vivahteita; sweet chiliä, soijakastiketta, korianteria ja limeä. Ensi viikolla Kaikki äitini reseptit-blogi tekee toivottavasti jotain muuta kuin soijasalaattia. Valmistusaika nopea 30 minuuttia.
Soija-nuudeli salaatti (4 hlö)
Soijafileiden valmistus
- Keitä 10-12 kpl soijafileitä 10 minuuttia kasvisliemikuutiolla tai soijakastikkeella maustetussa vedessä
- Valuta ylimääräinen vesi lävikössä
- Marinoi fileet (5 minuutista pariin tuntiin). Soijamarinadin ohje alla.
- Paista pannulla öljyssä
Soijamarinadi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sweet chili kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1/2 limen mehut
(suolaa)
Valmista marinadi sekoittamalla ainekset.
Muut ainekset
160 g naturel nuudeleita (2 pkt)
2 rkl sweet chili kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
sokeriherneitä
salaattimix
1/2 lime koristeluun
korianteria koristeluun
Kun fileet on keitetty, pikamarinoitu ja paistettu, valmista muu salaatti. Keitä nuudeleita pari minuuttia, ja huuhtele lävikössä. Mausta tilkalla öljyä ja sweet chili kastikkeella. Paista sokeriherneitä muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon nuudelit ja pyöräytä nopeasti. Siirrä sivuun ja sekoita erillisessä kulhossa kaikki salaatin ainekset yhteen. Nostele lautaselle ja lado päälle soijafileet. Koristele korianterilla ja limelohkoilla.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Ihan eri meininki tässä on kuin minun reseptissä :).
Salaatti on juuri sopivaa kesäruokaa.
Jaaha, vai niin… 🙂
Sen verran voin paljastaa, että ensi viikon postauksessa on siis takuuvarmasti soijaa. Jossain muodossa. Toivottavasti.