Skip to main content

Hot dog eli nakkisämpylä on yhtä vaivaton tehdä kuin mikä tahansa sämppä.  Pidä varasi, sillä itsetehdyt hot dog sämpylät vievät nakkisämpyläkokemuksesi uudelle tasolle, ja et enää koskaan voi ostaa kaupan vakuumipakattuja kumikoiria. Minin sirkussynttäreillä tarjoilin alkuun minihodareita pitääkseni lauman verensokerin tasaisempana ennen karkki- ja kakkukierrosta.

Tein ohjeen kolminkertaisena 30 hengen porukalle.

 

Lastenkutsuilla suosituin täyte nakin ohella oli ketsuppi ja/tai majoneesi. Sinappi on kuulemma ”liian tulista”.

Hot dog sämpylät (20 kpl)

Valmistusaika n. 2 tuntia (sisältää 20 minuuttia hikistä vaivausta ja 1,5 tuntia nostatusta)

5 dl täysmaitoa
70 g hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
40 g voita
2 tl suolaa

Lisukkeeksi: Ketsuppia, sinappia, Hellmann’s majoneesia, itsetehtyä aïolia, pikkelsiä, karamellisoitua sipulia…

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita ja työstä mukaan erissä mukaan huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikina yleiskoneella tai käsin 20 minuuttia. Pyöritä taikinasta palloja ja pyöritä kämmenellä suikuloiksi. Anna kohota liinan alla 1,5 tuntia. Paista 220 asteessa n. 10 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Pumpkin Jam / Soijanakkihodarit

Itsetehty majoneesi

1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
0,5 tl vahvaa sinappia

Lastenkutsuilla kaikki täytteet tulivat purkista, mutta fanaattisimmat voivat tehdä kaiken myös itse. Majoneesi on helpoimmasta päästä, mutta onnistun siinä silti keskimäärin joka toinen kerta. Suosinkin tätä pikamajoneesi ohjetta, tai sitten ihan rehellisesti kaupan hyllyltä esimerkiksi Hellmannsia. Pikamajoneesin valmistamiseen tarvitset korkean astian (kuten tuopin) ja sauvasekoittimen. Laita kaikki huoneenlämpöiset ainekset tuoppiin ja survaise pumpaten sauvasekoittemella. Mausta tarvittaessa suolalla.

Karamellisoidut sipulit

2 sipulia
50 g voita
1 tl siirappia
1-2 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Siivuta sipulit, ja paista voissa pannulla keskilämmöllä ainakin 5 minuuttia. Lisää siirappia tai 1 rkl ruokosokeria, ja anna karamellisoitua.

Yhteistyössä Hellmann’s

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Itsetehdyt sämpylät ovat kyllä niin parhaita- eikä niistä tosiaan voi edes puhua samana päivänä niiden kaupasta löytyvien lisäainepläjäysten kanssa! Todella herkullisen näköisiä hot dogeja:)

  • Jenni sanoo:

    No ei voi ei! Mutta itsetehdyt kannattaa tehdä ja syödä samana päivänä. Kuivahtavat herkästi ja eivät ole niiiin hyviä enää seuraavana päivänä.

    Jenni

  • Anonyymi sanoo:

    Pystyisiköhän näitä tehdä kuivahiivalla? Kaikki muu löytyisi kaapista.

  • Tanja sanoo:

    En omista yleiskonetta mutta onnistuisikohan tuo vaivaaminen sähkövatkaimen taikinakoukuilla..:)? Hampurilaissämpylöitä olen vaivannut käsin, mutta hikistä puuhaa tosiaan…

    Söittekö sämpylät suoraan uunista vai lämmitittekö ennen tarjoilua? Miten suosittelet lämmittämään tarvittaessa? Kaupan sämpylät olen yleensä höyryttänyt lämpimiksi.

Jätä kommentti