Lohihampurilainen
10 kpl (alkupala)
1 maalaislimppu / mallasleipä / Maalahden limppu
voita paistamiseen
lohipihvit
500 g nahatonta ruodotonta lohifilettä
1 dl kermaa
2 kananmunan valkuaista
tuoretta tilliä
pippuria
suolaa
voita paistamiseen
hölskytyskurkut
1/2 kurkku
0,5 rkl sokeria
1 korkillinen väkiviinietikkaa
0,5 tl suolaa
tilliä
sitruunamajoneesi
1 dl rypsiöljyä
1 kananmunan keltuainen
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
(vettä)
Lohipihvien valmistus
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Taputtele taikinasta pihvejä suoraan pannulle. Paista pannulla voissa miedolla keskilämmöllä n. 5 minuuttia välissä kääntäen kunnes lohipihvit ovat kypsiä.
Hölskytyskurkkujen valmistus
Kuori kurkku ja viipaloi. Laita kaikki ainekset rasiaan ja ravista voimakkaasti. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Majoneesin valmistus
Majoneesin valmistaminen käy kätevimmin sauvasekoittimella korkeassa astiassa kuten tuopissa. Sekoita öljy, keltuainen, sinappi, sitruunanmehu ja raastettukuori, hunaja ja suola. Lisää öljyä ensin varovaisessti tipottain ja sekoita koko ajan samalla. Lisää loput öljystä hiljalleen erissä. Lisää hieman vettä jos majoneesi tuntuu liian tökötiltä.
Hampurilaisen kokoaminen
Viinilasia muottina käyttäen, ota mallasleipäviipaleista pyöreitä paloja. Paista viipaleet pannulla voissa ja kokoa hampurilainen täytteistä. Tarjoile viilennetyn Cono Sur Bicicleta Riesling kera. Äänestä Liemessä-blogin lohihampurilaista. *Klik*
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Yhteistyössä Winestate Oy ja Cono Sur. Yritykseni Blogirinki konsultoi kilpailun Suomen osalta. |
Oi nam! Onnea kisaan. Kaunista ja hyvää=Liemessä.
Kiitos, taso on kyllä kova tänä vuonna – saas nähdä miten kisassa käy. Onnea, vaikka sulla taitaa olla muutenkin jäänyt voittoputki päälle näissä reseptikisoissa 🙂
Jenni, mä en kestä! Nää kuvat on niin mielettömän hienoja! Oon käynyt jo kolmesti katsomassa. 🙂
Siitä se mun tämänpäiväinen kävijäpiikki johtui! 🙂
Hienot kuvat Jenni! Tosi mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea kisaan on keksitty. Ainakin ensimmäisten reseptien perusteella näyttää tulevan hienoa settiä. Vielä ainakaan en päässyt sivulle katsomaan muiden juttuja. Uteliaana odottelen 🙂
Kiitos 🙂 Hööh, sivusto on näköjään nyt alhaalla. Pitänee odotella että saavat takaisin ylös…
Hyvän näköinen hamppari! Onnea kisaan!
Nyt nyt toimii! Eikun kurkkimaan ja äänestämään! 🙂
Nää oli muuten ihan älyttömän hyviä. Tälleen jälkijunassa kokeiltu juhsnnuksena 2014.