PINAATTILETUT

Pinaattiletut – kaikkien kotiruokien äiti! Pinaattiletut ovat takuuvarmahitti muksujen keskuudessa. Tai niin olin aina luullut. Minillä oli ensimmäistä kertaa tarhakaveri, 3 vee, yökylässä. Paistoin pinaattilättyjä, mutta eivät ne kelvanneetkaan. Onkin nimittäin niin että ne vierustoverin pinaattilätyt ovat tosi hyviä, omat ei niinkään. Tilanteesta selvittiin vaihtamalla pinaattilettulautaset päittäin ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Kylkeen surautin puolukkasurvosta.

Pinaattiletut

4 hlö

150 g pakastepinaattia
2 kananmunaa
5 dl täysmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl voisulaa

voita paistamiseen

Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot, suola ja voisula. Sulata pinaatti vaikka mikrossa ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä, tai tee niinkuin tässäkin lapsiperheessä, eli suoraan pannulle vaan. Ehtiihän se taikinan loppujämä siinä paistaessa turvota kun nälkäisimmät on ruokittu 🙂

Paista letut runsaassa voissa. Kokemuksesta valurautapannulla tulee parhaimmat plätyt. Tarjoillaan puolukkasurvoksen ja maidon kera.

Puolukkasurvos

puolukkaa
sokeria maun mukaan

Surauta puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Valmis!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

9 kommenttia

  1. Opus T. Penguin 18.09.2013

    You've made me hungry.

    Vastaa
  2. Jenni 18.09.2013

    My pleasure 🙂

    Vastaa
  3. Hanna 18.09.2013

    Valurauta pannussa minäkin paistan ja itse tehdyt pinaatti letut on meidän tyttöjen yksi lempiruoka Niin hyviä aina vaan!

    Vastaa
  4. Jenni 18.09.2013

    Näihin ei kyllästy. Unohdan ne aina hetkeksi ja sitten taas kun tekee niin ihmettelee miksi ei tee useammin!

    Vastaa
  5. Merituuli 18.09.2013

    Meillä tehdään vihreät letut nykyään kuivatuista nokkosista. Hyvin maistuu! Samaa mieltä voipaistosta ja valuraudasta.

    Vastaa
  6. Jenni 18.09.2013

    Ehdin jo harmitella kun ei otettu nokkosta talteen, mutta joku vinkkasi Facebookin puolella että kyllä niitä vieläkin voi kerätä. Pätkäsee lyhyeksi ja kuulemma kasvavat pian uudestaan. Ehtisiköhän vielä käydä keskuspuistossa parturoimassa muutaman nokkospuskan ennen lumien tuloa…

    Vastaa
  7. Nanna 19.09.2013

    Hahaaha, kätevä äiti! Täytyy muistaa tua lautastenvaihto.

    Vastaa
  8. Sari 19.09.2013

    Oi,ihania plättyjä 🙂

    Vastaa
  9. Hei! Tein eilen pinaattilettuja ja kirjoitin siintä tänään mun blogiini: http://ohwienordisch.blogspot.de/2014/01/spinatpfannkuchen.html
    Linkitin tähän postaukseen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *