AMERIKKALAISET VANILJA PANNUKAKUT

amerikkalaiset laktoosittomat vegaani pannukakut


Onnea isät, papat ja titit! Isänpäivä aamiaisia vähän niinku syödään juuri nyt, mutta onneksi sunnuntai on joka sunnuntai! Alpron aamiaisreseptejä on kiertänyt ruokablogeissa pitkin vuotta. Viime viikolla Hiidenuhman keittiössä heittäydyttiin kekseliääksi ja valutettiin jogurttia avocado-lohitahnaa varten. Ensi viikolla ollaan Alpro aamiaisella Keittiössä, kotona ja puutarhassa. Otimme eilen varaslähdön isänpäivään ja testasin Alpron pehmeän täyteläinen vanilja soijajogurttia brunssiklassikkoon eli amerikkalaisiin pannukakkuihin. Illaksi olen varannut yön yli oluessa haudutettua lampaanpotkaa. Se taitaakin olla ainoa muoto jossa Nirson saa kuluttamaan olutta. Mini toimi rosmariinivastaavana ja sai kaataa oluen pataan. Samalla neljävuotias Mini oppi avaamaan olutpullon korkin avaajalla. On se hienoa että lapsia osallistetaan ruuanlaittoon!

Mutta se pannukakku. Ensitöikseni rikon kulhoon kolme kananmunaa. Eiku. Alpron tuotteet ovat kasvisperäisiä, joten ehkä olisi järkevää tehdä taikinasta täysin vegaaniversio. No mitäs sinne taikinaan sitten laitetaan jos ei voi käyttää maitoa, kananmunia eikä voita? Nyt ollaan taas aivan uusilla vesillä, mutta mikäs sen hauskempaa, kunhan jaksaa nauraa itselleen.

Huijasin vähän ja lunttasin vegaaniblogi Chocochilin amerikkalaiset pannukakut-reseptistä korvaako vegaani kananmunan jollain. Kananmuna oli vain jätetty tylysti pois. Normaalisti vaahdottaisin kananmunat ja sokerin tuomaan taikinaan kuohkeutta. Vanilja pannukakkujen rakenne ei ollutkaan siten aivan yhtä kuohkea vaan vähän enemmän suomalaisen pannarin tyylinen. Mutta sen minkä pannarini häviävät kuohkeudessa, niin voittavat maussa. Amerikkalaiset vanilja pannukakut resepti on siis vegaaninen ja laktoositon. Niitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, vaan sekasyöjä todella voi syödä tälläisen vanilja pannukakkusen kohtuullisen huolettomasti. Amerikkalaiset vanilja pannukakut nautitaan brunssilla tai hitaalla aamiaisella vaahterasiirapin, karamellisoitujen karpaloiden ja vaahtoutuvan Alpro Airy & Creamyn kera.

Amerikkalaiset vanilja pannukakut

5 dl vehnäjauhoja
5 dl Alpro soijajuomaa
3 dl Alpro mild & creamy vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl öljyä

öljyä paistamiseen (voita)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon Alpro mild & creamy, öljy ja soijamaito samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Sivele pannun pintaan rypsiöljyä ja paista pannukakut keskilämmöllä molemmin puolin. Itse käytin valurautaista pientä blinipannua. Pannu oli uutuuden karhea ja ensimmäinen pannukakku tarttui kiinni. Maitotuotteiden kuluttajat voivat toki paistaa pannukakkunsa myös voissa. En lisännyt ohjeeseen sokeria, koska Alpro mild & creamy on jo itsessään makeaa ja nautin pannarini yltiömakean vaahterasiirapin ja karamellisoitujen karpaloiden kera.

Kinuskikarpalot

2 dl karpaloita
1 rkl siirappia
1 rkl ruokosokeria

öljyä paistamiseen (voita)

Kuumenna pannulla, öljy, ruokosokeri ja siirappi. Pyöräyttele karpaloita pannulla n. 5 minuuttia. Tarjoile lisäksi vaahterasiirappia.

Yhteistyössä Alpro.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

8 kommenttia

  1. Veera 10.11.2013

    Herrrkullisen näköiset pannarit!

    Vastaa
  2. Jenni 10.11.2013

    Ja ovat hirrrrveen herkullisia!

    Vastaa
  3. Hanna 10.11.2013

    Oi nam, näitä pitää testata:)

    Vastaa
  4. Kylläpäs tuli makeanhimo nämä nähtyäni! Näyttävät erittäin herkullisilta!

    Vastaa
  5. Kylläpäs tuli makeanhimo nämä nähtyäni! Näyttävät erittäin herkullisilta!

    Vastaa
  6. Viimeistään nuo kinuskikarpalot saivat veden kielelle! Minulla taitaakin olla kaikki aineet kotona odottelemassa…

    Vastaa
  7. Jenni 15.11.2013

    En ole mikään karkki- tai pullahiiri, mutta jotkut jälkiruuat vain ovat vastustamattomia! Ja huomaan että jälkkärit ovat niin paljon kuvauksellisempia kuin monet suolaiset ruuat.

    Paitsi tämä ei koske Siniä, en tajua miten käsissäsi pelkät kastanjat voivat olla niin kuvauksellisia! Kuvistasi on ruokakuvaus kaukana, ne ovat taideteoksia joita voisin ostaa seinälleni 🙂

    Vastaa
  8. Jenni, saat mut kyllä nyt ihan vaivautuneeksi. Kaunis kiitos sanoistasi! Olen imarreltu.

    Mutta tottahan tuo on. Suolaisista ruoista on niiin paljon vaikeampaa saada esteettisesti kauniita ja oikeasti herkullisen näköisiä kuvia. Sanon vaan, että lihapata.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *