PERUNASALAATTI

TJ 9. Yhdeksän päivän päästä pitelen käsissäni Katukeittiö – parempaa roskaruokaa esikoiskirjani materiaaleja. Ajoin Nirson ja Minin landelle jotta saisin tuijottaa läppärin ruutua rauhassa. Projektin edistymistä ei varsinaisesti auta ruokainspiraatiot, Facebook kyttäys eikä Spotify soittolistojen läpikäyminen. Tuntuu uskomattomalta että kirjan valmistuminen todella alkaa olla lähellä. Ihan vielä ei uskalla hihkaista onnesta…

perunasalaatti uusi vuosi
Parempaa perunasalaattia #katukeittiö #parempaaroskaruokaa

Tajusin samalla että kirjasta puuttuu hyvä itsetehdyn perunasalaatin ohje, jonka jaan teille jo nyt uuden vuoden kunniaksi. Jos voisin niin söisin perunasalaattia ja vetäisin nakit naamalle. Riehakasta uutta vuotta!

Perunasalaatti

4-6 hlö

4 isoa kiinteää perunaa
1 kirpakka omena (Granny Smith)
1/2 sipuli
1 prk rasvaista kermaviiliä
1 maustekurkku
1 tl dijon sinappia
1 korkillinen valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa

Kuori, keitä ja jäähdytä perunat. Voit keittää perunat jo edellisenä päivänä.
Kuori ja kuutioi omena ja maustekurkku. Silppua sipuli pieneksi. Mausta kermaviili. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa. Syö ja vedä nakit silmille. Hyvää uutta vuotta ja poks poks!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Instagram @liemessa #katukeittiö #parempaaroskaruokaa

Arkistojen kätköistä

6 kommenttia

  1. Sofia 29.12.2013

    Oi, perunasalaatti! Mä voisin syödä perunasalaattia pari kertaa viikossa. Oikeastaan, tässä välipäivinä olenkin niin tehnyt 😀

    Vastaa
  2. Jenni 29.12.2013

    Kuinkahan sinulle maistuu perunasalaatti enää uutena vuotena? 🙂 Tein tämän koko satsin itselleni joten nyt tulee sitten syötyä useampana päivänä…

    Vastaa
  3. Anonyymi 30.12.2013

    Meillä on tehty lähes samanlaisella reseptillä perunasalaattia jo vajaan parinkymmenen vuoden ajan. Lisään itse vielä joukkoon vastarouhittua mustapippuria ja korvaan nykyään osan kermaviilistä turkkilaisella jogurtilla. Hyvää tulee, kunhan on hyvänmakuisia kiinteitä perunoita.

    Vastaa
  4. Jenni 30.12.2013

    Mm..mustapippuriakin sopii rouhia vielä sekaan tai päälle. Jääkaapissani oli myös turkkilaista jogurttia mutta nyt sekaan meni kokonainen purkki kermaviiliä niin ei jää vajaita purkkeja pyörimään. Hyvää varmasti kun on parikin kymmentä vuotta resepti palvellut! 🙂

    Vastaa
  5. Anonyymi 01.01.2014

    Tykkään käyttää bulgarian jukurttia kermaviilin tilalla. On jotenkin ”lempeämpi” maku 🙂 t. Ella

    Vastaa
  6. Jonge Ling 12.03.2014

    Hyvä resepti. Pakko on nykyään kaikki itte tehrä jos ei halua syödä lisäaineita…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *