Amerikkalaiset suklaakeksit voittaa ainoastaan neljä pellillistä amerikkalaisia suklaakeksejä. Tein saman tien taikinan vähän reippaammalla kädellä ja sain upotettua näihin tuplasuklaakekseihin 600 g suklaata, 300 g voita, 480 g sokeria ja 600 g valkoisia vehnäjauhoja. Ei mitään höttökeksejä. Silti näitä pystyi syömään yllättävän monta…
Muutama viikko sitten Blogirinki järjesti ay-hengessä bloggaajille koulutusviikonlopun. Oli valokuvausta, somea ja google optimointia. Vedin pitkästä aikaa valokuvauskurssin. Yrittäjäperheessä lapset laitetaan hommiin pienestä pitäen. Olin buukannut 4-vuotiaan innokkaan assarini kanssani valmistelemaan kuvauksia eli leipomaan suklaakeksejä. Lopputuloksena Mini sai post-uhmaikä-sätkyn ja ilta vierähti parin tunnin megaraivareissa. Sain lopulta suklaakeksit valmiiksi, ja Minikin avusti syömisessä. Bloggaajat söivät kuvausrekvisiitan tyytyväisinä kahvitauolla.
Jos sitä yhden suklaakeksin… ja toisenkin.
Amerikkalaiset suklaakeksit
noin 40 kpl
Alkuperäinen ohje: idolini Linda Lomelino / Call me cupcake
300 g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita
150 g muscavado sokeria tai fariinisokeria
90 g sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
150 g Reilun kaupan tummaa suklaata (70 %)
150 g Reilun kaupan maitosuklaata
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita toisessa astiassa sulatettu ja jäähtynyt voi, sokerit ja vaniljajauhe. Lisää kananmuna, sekä kananmunan keltuainen ja sekoita hyvin. Lisää jauhosekoitus ja sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneella tasaiseksi massaksi. Rouhi suklaa ronskisti veitsellä ja sekoita rouhe taikinan joukkoon.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja aseta leivinpaperille pellille. Ja todella, malta tehdä kekseistä tarkpeeksi pieniä. Ne karamellisoituivat ja maistuivat paremmilta kuin isot kappaleet. Jätä tilaa suklaakeksien väliin. Paista noin 13 minuuttia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Tai vaikka koko pino.. Yummy 🙂
Elämän suuria iloja – chocolate chip cookies <3 Suosittelen myös ehdottomasti kokeilemaan, mitä ihmeitä ruskistettu voi saa suklaapikkuleivissä aikaan (esim. tällainen resepti kuuluu vakkareihini:http://www.deliciousdays.com/archives/2011/10/21/my-favorite-chocolate-chip-cookies-and-how-to-pimp-them/).
Suklaantäyteistä viikonloppua (meikäläinen tekee tänään vielä tuplasuklaadonitseja),
Sini
Makee kuva! kattelinki verskin blogissa jo teiän kuvausjuttuja. Mielenkiintoista 🙂
Taisi niitä Sari pienen pinon verran mennä 🙂
Kiitos Sini reseptivinkistä. Nämä oli itseasiassa ensimmäiset chocolate chip cookiesit ikinä joten tästä vaan sitten varioimaan. Muutenkin uusi ja kiinnostava sivusto tuo Delicious days!
Kiitos Sinisen talon Neiti. Meillä oli hauska viikonloppu! Ehkä mä joskus vielä saan aikaiseksi kirjoittaa valokuvauksen alkeet tutoriaalin blogiinkin. Jos kaikki lupaa etteivät sen jälkeen esitä monimutkaisia teknisiä kysymyksiä 😀
Nam, rakastan cookieseja, mitä isompia sen parempi 🙂 Olen kokeillut monia ohjeita, mutta täydellinen on vielä löytämättä, rapeat reunat ja sitkeä keskus hakusessa. kokeilut jatkukoon kunnes omat cookiesit ovat Dean & Delucan tasolla.