KATUKEITTIÖ JULKKARIFIILISTELYÄ

Valmistuin aikoinaan tusinanomiksi ammattikorkeakoulusta. En ollut opettajien lemmikki pyristellessäni nopeaa valmistumisputkea vastaan. Lähdin etelä-Ranskaan jossa opin ranskalaisen kielis..kielitaidon. Kävin töissä koulun ohessa niinkuin lähes jokainen opiskelija joutuu tekemään. Viimeiset kurssit suoritin iltaopintoina, en juhlinut valmistujaisia ja todistuksen pyysin lähettämään postitse. Virhe. Vielä vuosien jälkeen näin toistuvia painajaisia kuinka en koskaan valmistunut vaan aina se yksi kurssi oli suorittamatta. Painajaisesta viisastuneena tiesin että Katukeittiötä oli juhlittava. Kustannussopimuksissa on kaikenlaista pientä pränttiä mitä pitää huomioida, mutta minulle kynnyskysymys oli että saan heittää julkkarijuhlat bloggaajille ja lehdistölle. Ja mehän juhlittiin 🙂

Tavallinen harmaa maanantai-ilta. Minulle viime maanantai oli yksi ikimuistoisimmista hetkistä elämässäni. Tunsin kuinka valtava projekti oli tullut päätökseen ja lopussa seisoi se kiitos jota olin toivonutkin: seisoin kanssabloggaajien edessä ylpeänä kirjastani. Ja kaikki nämä ihmiset olivat raahautuneet Döner Harjuun juhlistamaan sitä kanssani. Kebabia kannettiin pöytiin. Viini virtasi. Tupa oli täynnä. Kaikki varatut kirjat meni. En ehtinyt somettaa yhtään kuvaa. Hukuin halauksiin ja kukkasiin. Painaessani pään tyynyyn fiilistelin Instagramissa hastagillä #katukeittiö illan tunnelmia. Kiitos!

Kaupungin kuumin – Döner Harju, Fleminginkatu 23.
45 omistuskirjoitusta.
Toi Kaikki äitini reseptit Nanna on sit ihan hullu. Tuli Pohjanmaalta asti.
Bloggaajien seurassa epäsosiaalinen somettaminen on hyväksyttyä.
Avaruusasema heti kärppänä jakamassa hashtagillä #katukeittiö
Refashion muodikkaasti kebabilla.
Mitäköhän ne tuumaa kirjasta?
Parempaa viiniä paremmalle roskaruualle – Miss Harry & Kungfu Girl.
Helsingissä on kaksi ruokapaikkaa jotka keräävät jonon ulkopuolelle: leipäjono ja Döner Harju.
Nousussa nyt – savustetut chipotle chilit
Döner Harjun Reima kantaa lisää gyros possu- ja seitan kebabia pöytään
Menossa mukana kirja-assarini Mini
Aamuherätys

Streat Helsinki

Huomasin tänä aamuna että 21-22.3 järjestettävä Streat Helsinki tapahtuma järjestää bloggaajille ja instagrammaajille kilpailun jossa voi voittaa liput Streat Helsinki PARTIES kekkereille Kellohallilla. Streat Helsinki kysyy mikä on mehevin katuruoka, jota olet syönyt tai valmistanut? Millaista katuruokaa kaipaat, mikä on katuruokaunelmasi? Jaa kokemuksesi, reseptisi, ajatuksesi tai unelmasi blogissasi ja postaa se Streat Helsingin FB-sivulle. Päätin osallistua tällä postauksella eli omalla katuruokaunelmallani. Tosin jos alan synnyttämään niin lupaan arpoa mahdolliset voittoliput blogissa 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Kiitos Katukeittiö-julkkareiden yhteistyökumppaneille: kirjakustantamo Readme tarjosi illan ruuat, viinimaahantuoja Vindirekt viinit ja La Costeña maahantuoja Bevista chipotle chilit 🙂

Arkistojen kätköistä

25 kommenttia

  1. Minna Vuo-Cho 13.03.2014

    Onnea, onnea! Vähän harmittaa, kun en sitten päässytkään mukaan…
    Niin ja kysymys : mistä noita chipotle chilejä saa ostaa ?

    Vastaa
  2. Jenni 13.03.2014

    Kohtuu hyvin saatavilla Prismoista ja S-marketeista. Olen nähnyt joskus myös K-supermarketissa. Toivottavasti koko ajan paremmin – hamstraan niitä nykyään aina kun näen 🙂

    Vastaa
  3. Habanerokitchen 13.03.2014

    Kiitos Jenni ja tuota sietääkin fiilistellä! 😉

    Vastaa
  4. Jenni 13.03.2014

    Luin tänä aamuna postauksesi kyyneleet silmissä. Muhun teki vaikutuksen että perustelit niin hienosti miksi tykästyit kirjaan – tiedän että olet totuudentorvi ja et kirjoittaisi tuollaista tekstiä jos et tarkoittaisi sitä 🙂 Tuntui hyvältä!
    Ajattelin tehdä yhden palautepostauksen, johon linkittää juttusi mutta tässä nyt enshätään linkki:

    http://www.habanerokitchen.com/2014/03/katukeittio-parempaa-roskaruokaa.html

    Vastaa
  5. Kiitos vielä ihanasta maanantai-illasta! 🙂 Ollaan kaveriporukalla sovittu jo päivä libanonilaiselle illalla, jossa kokataan ainakin sun kirjasta löytyvää lammaspitsaa. Paikalla tulee muuten olemaan eräs libanonilainen tyttö, saa nähdä mitä sun pitsasta pidetään. 😉

    Vastaa
  6. Minna Vuo-Cho 13.03.2014

    Kiitos tiedosta. Pitääkin poiketa Prismaan… miten minä en ole koskaan osunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Yli vuoden verran olen jo yrittänyt tuota kuikuilla.

    Vastaa
  7. Outi Rinne 13.03.2014

    Ei ole koskaan mikään keittokirja lähtenyt meillä yhtä nopeasti junnuosaston käsittelyyn! Eli perästä kuuluu 🙂 Ja uusi ruokalaji syntyi heti: Chipotle-karjalanpiirakka. Kuvastaako ehkä 15-vuotiaan sielunelämää..? Kiitos vielä Jenni!

    Vastaa
  8. Nanna 13.03.2014

    Hitsi vie, kohta tulee linkki muhun, kun googleen kirjottaa HULLU.

    Ihanat Katukeittiö-julkkarit, kertakaikkiaan, ihana kirja ja ihana Jenni!
    Testiresepti on valittu, kunhan nyt kerkiäsi sen tekemään….

    Vastaa
  9. Jonna 13.03.2014

    No mitäköhän ne tykkää kirjasta? Kysytkin vielä, tykkää kovasti. Olen myös jokseenkin varma, että siitä tykätään paljon kotikeittiöissä, reseptit ovat houkuttelevia mutta kuitenkin sopivan mutkattomia. Onnea vielä, hieno kirja!

    Vastaa
  10. Jael 13.03.2014

    Onnea vaan kirjasi johdosta,kuulostaa ihan mahtavalta:) Olisi kiva nähdä se sitten joskus kun olen taas Suomessa.
    Ja kaikkien kuvien perusteella aivan ihanat julkkarit!
    Postasin muuten just äsken katuruuasta,josta ehkä et ole kuullut tai ehkä olet?

    Vastaa
  11. Harmi, että en päässyt töiden takia julkkareihin. Kävin tänään kyllä hiplaamassa Katukeittiötä kirjakaupassa. Näyttää hurjan hyvältä, vaikka en nyt ehkä ihan kohderyhmää olekaan! 🙂

    Vastaa
  12. Omenaminttu 13.03.2014

    Kyllä niin harmittaa, kun mokoma flunssa iski. Jouduin perumaan monta muutakin kivaa juttua, blääh.
    Nyt odottelen malttamattomana postilaatikolla 🙂

    Vastaa
  13. Jenni 14.03.2014

    Todellinen tulikoe siis! Jos libanonilainen lammaspitsani ei mene läpi autenttisena niin toivottavasti edes herkullisena! 🙂

    Vastaa
  14. Jenni 14.03.2014

    Nuorilla on ihanan avara ja ennakkoluuloton tapa katsoa maailmaa: Chipotle-karjalanpiirakka! 😀

    Vastaa
  15. Jenni 14.03.2014

    Pitää vielä google optimoida tuo sun kuva ja lisätä ”alt-teksti” kuvaan ”kaikki äitini reseptit” ”nanna” ”hullu” 😉

    Sullakin tuota ohjelmaa tuntuu riittävän. Ja ei pelkkä se ruuan tekeminen, mutta vielä kun ehtisi aina kuvata ja postata ne kaikki…

    Vastaa
  16. Jenni 14.03.2014

    Kiitos Jonna! Ne on sellaisia mun näköisiä reseptejä eli tarpeeksi yksinkertaisia 😉

    Vastaa
  17. Jenni 14.03.2014

    En ollut kuullut brikistä! Sun kuvasarjasta tuli nälkäiseksi… Tuollaisia brikejähän olisi kohtuu helppo paistaa kotonakin rasvassa erilaisilla täytteillä. Jos sinua kirja kiinnostaa niin voisinhan yrittää postittaa sinulle arvostelukappaleen? Jos haluat, niin laitatko osoitteesi mulle meilitse jenni@jennihayrinen.com 🙂

    Vastaa
  18. Jenni 14.03.2014

    Seassa on myös kasvisreseptejä, mutta kokonaisuutena soveltunee paremmin sekasyöjän opukseksi. Saat siis katsoa, mutta ei koskea 😉

    Vastaa
  19. Jenni 14.03.2014

    Blääh.Mutta sinulle on oma lohtukappale tuloillaan kyllä, toivottavasti kolahtaa pian postiluukusta!

    Vastaa
  20. Jael 14.03.2014

    Jenni,kiinnostaa kyllä kovastikin,mutta postitusmaksut Suomesta ovat ihan kamalan korkeita.

    Vastaa
  21. Habanerokitchen 15.03.2014

    Mun on nyt palattava tähän! Viisi prosenttia olen resepteistäsi kokeillut. Jotkut kertaa kaksi. Sä oot aika päräyttävän opuksen luonut! Chipotle majo on jotakin….olen siis päässyt yli! Huippu!

    Vastaa
  22. Anonyymi 15.03.2014

    Onnittelut Jenni – upeaa! Olen vuodesta 2006 saakka seurannut aktiivisesti päivittäin ruokabloggausta Suomessa sekä myös ulkomaisia blogeja. Liemessä -blogi on siis ollut vakilistallani ilmestyttyään. Ihailen niin, minkä matkan olet tehnyt. Enjoy – olet sen ansainnut!

    Vastaa
  23. Kermaruusu 15.03.2014

    Onnittelut vielä tästä varmasti upeasta kirjasta!! Harmi kun arvostelukappaletarjous meni minulta ihan ohi.

    Vastaa
  24. Jenni 15.03.2014

    Habanerokitchen: mahtia että chipotle majo maistui. Mulla jäi julkkareista 8 purkkia chipotlea yli joten pitää itsekin vatkata majoneesit 🙂 Linkkasin muuten hienon arvostelusi tuonne ”Katukeittiö-arvostelut” välilehdelle, kiitos siitä!

    Kiitos Anonyymi, nautin! Vuonna 2006 en todella olisi voinut koskaan, mitenkään kuvitella kirjoittavani keittokirjan ja vieläpä kuvaavani sen. Tämän ymmärtää erittäin hyvin kuka tahansa joka käy katsomassa vanhoja blogin arkistoja alkuvuosilta 🙂

    Kermaruusu, päivitin tuonne blogin info-sivulle toimintaohjeita jos haluaa vielä kokeilla pyytää arvostelukappaleen suoraan kustantajalta!

    Vastaa
  25. Heidi Kjellman 16.03.2014

    Vau Jenni! Kirjasi on upea teos – ja voi sitä reseptien määrää! 🙂

    -Heidi

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *