Valmistuin aikoinaan tusinanomiksi ammattikorkeakoulusta. En ollut opettajien lemmikki pyristellessäni nopeaa valmistumisputkea vastaan. Lähdin etelä-Ranskaan jossa opin ranskalaisen kielis..kielitaidon. Kävin töissä koulun ohessa niinkuin lähes jokainen opiskelija joutuu tekemään. Viimeiset kurssit suoritin iltaopintoina, en juhlinut valmistujaisia ja todistuksen pyysin lähettämään postitse. Virhe. Vielä vuosien jälkeen näin toistuvia painajaisia kuinka en koskaan valmistunut vaan aina se yksi kurssi oli suorittamatta. Painajaisesta viisastuneena tiesin että Katukeittiötä oli juhlittava. Kustannussopimuksissa on kaikenlaista pientä pränttiä mitä pitää huomioida, mutta minulle kynnyskysymys oli että saan heittää julkkarijuhlat bloggaajille ja lehdistölle. Ja mehän juhlittiin 🙂
Tavallinen harmaa maanantai-ilta. Minulle viime maanantai oli yksi ikimuistoisimmista hetkistä elämässäni. Tunsin kuinka valtava projekti oli tullut päätökseen ja lopussa seisoi se kiitos jota olin toivonutkin: seisoin kanssabloggaajien edessä ylpeänä kirjastani. Ja kaikki nämä ihmiset olivat raahautuneet Döner Harjuun juhlistamaan sitä kanssani. Kebabia kannettiin pöytiin. Viini virtasi. Tupa oli täynnä. Kaikki varatut kirjat meni. En ehtinyt somettaa yhtään kuvaa. Hukuin halauksiin ja kukkasiin. Painaessani pään tyynyyn fiilistelin Instagramissa hastagillä #katukeittiö illan tunnelmia. Kiitos!
Kaupungin kuumin – Döner Harju, Fleminginkatu 23. |
45 omistuskirjoitusta. |
Toi Kaikki äitini reseptit Nanna on sit ihan hullu. Tuli Pohjanmaalta asti. |
Bloggaajien seurassa epäsosiaalinen somettaminen on hyväksyttyä. Avaruusasema heti kärppänä jakamassa hashtagillä #katukeittiö |
Refashion muodikkaasti kebabilla. |
Mitäköhän ne tuumaa kirjasta? |
Parempaa viiniä paremmalle roskaruualle – Miss Harry & Kungfu Girl. |
Helsingissä on kaksi ruokapaikkaa jotka keräävät jonon ulkopuolelle: leipäjono ja Döner Harju. |
Nousussa nyt – savustetut chipotle chilit |
Döner Harjun Reima kantaa lisää gyros possu- ja seitan kebabia pöytään |
Menossa mukana kirja-assarini Mini |
Aamuherätys |
Streat Helsinki
Huomasin tänä aamuna että 21-22.3 järjestettävä Streat Helsinki tapahtuma järjestää bloggaajille ja instagrammaajille kilpailun jossa voi voittaa liput Streat Helsinki PARTIES kekkereille Kellohallilla. Streat Helsinki kysyy mikä on mehevin katuruoka, jota olet syönyt tai valmistanut? Millaista katuruokaa kaipaat, mikä on katuruokaunelmasi? Jaa kokemuksesi, reseptisi, ajatuksesi tai unelmasi blogissasi ja postaa se Streat Helsingin FB-sivulle. Päätin osallistua tällä postauksella eli omalla katuruokaunelmallani. Tosin jos alan synnyttämään niin lupaan arpoa mahdolliset voittoliput blogissa 🙂
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Kiitos Katukeittiö-julkkareiden yhteistyökumppaneille: kirjakustantamo Readme tarjosi illan ruuat, viinimaahantuoja Vindirekt viinit ja La Costeña maahantuoja Bevista chipotle chilit 🙂
Onnea, onnea! Vähän harmittaa, kun en sitten päässytkään mukaan…
Niin ja kysymys : mistä noita chipotle chilejä saa ostaa ?
Kohtuu hyvin saatavilla Prismoista ja S-marketeista. Olen nähnyt joskus myös K-supermarketissa. Toivottavasti koko ajan paremmin – hamstraan niitä nykyään aina kun näen 🙂
Kiitos Jenni ja tuota sietääkin fiilistellä! 😉
Luin tänä aamuna postauksesi kyyneleet silmissä. Muhun teki vaikutuksen että perustelit niin hienosti miksi tykästyit kirjaan – tiedän että olet totuudentorvi ja et kirjoittaisi tuollaista tekstiä jos et tarkoittaisi sitä 🙂 Tuntui hyvältä!
Ajattelin tehdä yhden palautepostauksen, johon linkittää juttusi mutta tässä nyt enshätään linkki:
http://www.habanerokitchen.com/2014/03/katukeittio-parempaa-roskaruokaa.html
Kiitos vielä ihanasta maanantai-illasta! 🙂 Ollaan kaveriporukalla sovittu jo päivä libanonilaiselle illalla, jossa kokataan ainakin sun kirjasta löytyvää lammaspitsaa. Paikalla tulee muuten olemaan eräs libanonilainen tyttö, saa nähdä mitä sun pitsasta pidetään. 😉
Kiitos tiedosta. Pitääkin poiketa Prismaan… miten minä en ole koskaan osunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Yli vuoden verran olen jo yrittänyt tuota kuikuilla.
Ei ole koskaan mikään keittokirja lähtenyt meillä yhtä nopeasti junnuosaston käsittelyyn! Eli perästä kuuluu 🙂 Ja uusi ruokalaji syntyi heti: Chipotle-karjalanpiirakka. Kuvastaako ehkä 15-vuotiaan sielunelämää..? Kiitos vielä Jenni!
Hitsi vie, kohta tulee linkki muhun, kun googleen kirjottaa HULLU.
Ihanat Katukeittiö-julkkarit, kertakaikkiaan, ihana kirja ja ihana Jenni!
Testiresepti on valittu, kunhan nyt kerkiäsi sen tekemään….
No mitäköhän ne tykkää kirjasta? Kysytkin vielä, tykkää kovasti. Olen myös jokseenkin varma, että siitä tykätään paljon kotikeittiöissä, reseptit ovat houkuttelevia mutta kuitenkin sopivan mutkattomia. Onnea vielä, hieno kirja!
Onnea vaan kirjasi johdosta,kuulostaa ihan mahtavalta:) Olisi kiva nähdä se sitten joskus kun olen taas Suomessa.
Ja kaikkien kuvien perusteella aivan ihanat julkkarit!
Postasin muuten just äsken katuruuasta,josta ehkä et ole kuullut tai ehkä olet?
Harmi, että en päässyt töiden takia julkkareihin. Kävin tänään kyllä hiplaamassa Katukeittiötä kirjakaupassa. Näyttää hurjan hyvältä, vaikka en nyt ehkä ihan kohderyhmää olekaan! 🙂
Kyllä niin harmittaa, kun mokoma flunssa iski. Jouduin perumaan monta muutakin kivaa juttua, blääh.
Nyt odottelen malttamattomana postilaatikolla 🙂
Todellinen tulikoe siis! Jos libanonilainen lammaspitsani ei mene läpi autenttisena niin toivottavasti edes herkullisena! 🙂
Nuorilla on ihanan avara ja ennakkoluuloton tapa katsoa maailmaa: Chipotle-karjalanpiirakka! 😀
Pitää vielä google optimoida tuo sun kuva ja lisätä ”alt-teksti” kuvaan ”kaikki äitini reseptit” ”nanna” ”hullu” 😉
Sullakin tuota ohjelmaa tuntuu riittävän. Ja ei pelkkä se ruuan tekeminen, mutta vielä kun ehtisi aina kuvata ja postata ne kaikki…
Kiitos Jonna! Ne on sellaisia mun näköisiä reseptejä eli tarpeeksi yksinkertaisia 😉
En ollut kuullut brikistä! Sun kuvasarjasta tuli nälkäiseksi… Tuollaisia brikejähän olisi kohtuu helppo paistaa kotonakin rasvassa erilaisilla täytteillä. Jos sinua kirja kiinnostaa niin voisinhan yrittää postittaa sinulle arvostelukappaleen? Jos haluat, niin laitatko osoitteesi mulle meilitse [email protected] 🙂
Seassa on myös kasvisreseptejä, mutta kokonaisuutena soveltunee paremmin sekasyöjän opukseksi. Saat siis katsoa, mutta ei koskea 😉
Blääh.Mutta sinulle on oma lohtukappale tuloillaan kyllä, toivottavasti kolahtaa pian postiluukusta!
Jenni,kiinnostaa kyllä kovastikin,mutta postitusmaksut Suomesta ovat ihan kamalan korkeita.
Mun on nyt palattava tähän! Viisi prosenttia olen resepteistäsi kokeillut. Jotkut kertaa kaksi. Sä oot aika päräyttävän opuksen luonut! Chipotle majo on jotakin….olen siis päässyt yli! Huippu!
Onnittelut Jenni – upeaa! Olen vuodesta 2006 saakka seurannut aktiivisesti päivittäin ruokabloggausta Suomessa sekä myös ulkomaisia blogeja. Liemessä -blogi on siis ollut vakilistallani ilmestyttyään. Ihailen niin, minkä matkan olet tehnyt. Enjoy – olet sen ansainnut!
Onnittelut vielä tästä varmasti upeasta kirjasta!! Harmi kun arvostelukappaletarjous meni minulta ihan ohi.
Habanerokitchen: mahtia että chipotle majo maistui. Mulla jäi julkkareista 8 purkkia chipotlea yli joten pitää itsekin vatkata majoneesit 🙂 Linkkasin muuten hienon arvostelusi tuonne ”Katukeittiö-arvostelut” välilehdelle, kiitos siitä!
Kiitos Anonyymi, nautin! Vuonna 2006 en todella olisi voinut koskaan, mitenkään kuvitella kirjoittavani keittokirjan ja vieläpä kuvaavani sen. Tämän ymmärtää erittäin hyvin kuka tahansa joka käy katsomassa vanhoja blogin arkistoja alkuvuosilta 🙂
Kermaruusu, päivitin tuonne blogin info-sivulle toimintaohjeita jos haluaa vielä kokeilla pyytää arvostelukappaleen suoraan kustantajalta!
Vau Jenni! Kirjasi on upea teos – ja voi sitä reseptien määrää! 🙂
-Heidi