VOINAURIIT

Voi, voi, syksy on täällä. Raotin ”Top Secret Naurisprojektin” verhoa jo parisen viikkoa sitten kertomalla bloggaajien kanssa yhteistyössä kehitetystä uutuustuotteesta, Valio maustettu voi. Syyskuun alussa voi jo alkaa tähyilemään voihyllyjä. Voinauriit ovat yksi valkosipulin makuiselle maustetulle voille kehittämistäni resepteistä ja halusin jakaa sen heti ensimmäisenä.


Tänä syksynä kylvetään voissa.

Voinauriit ovat syksyisiä, paahtuneita, hieman makeita, valkosipulisia sekä tihkuvat voita ja makua. Valkosipulivoita, uunissa paahtaminen, ripaus pippuria ja suolaa, eikä paljon muita mausteita tarvita. Peruna on aikoinaan syrjäyttänyt nauriin Suomessa. Kun katsoo tuota kuvaa, ja etenkin kun tietää miten taivaalliselle paahdettu nauris maistuu, niin on vaikea ymmärtää että suurin osa nauriista päätyy nykyään lehmien rehuksi.

Paatunut lihansyöjä himoitsee kylkeen suikaleen riistaa, mutta toimivat nämä myös kasvisruokana. Valkosipulivoi sopii hyvin muillekin juureksille ja lisukkeille. Valkosipulivoita voisi kokeilla vaikka uunijuureksiin, perunamuussiin, rosmariiniporkkanoihin, paistettuihin perunoihin, pastaan, valkosipulipatonkiin… Maustettua voita voi käyttää ruuanlaitossa siis ihan voin tapaan.

Voinauriit

4 kpl

4 naurista
50 g Valio valkosipulivoita
2 kevätsipulia
0,5 dl Valio kuohukermaa
1 rkl tummaa siirappia
suolaa
pippuria

Viimeistelyyn tuoretta persiljaa ja Valio valkosipulivoita

Pese nauriit ja keitä nauriita kattilassa 10-15 minuuttia koosta riippuen. Nosta nauriit hetkeksi jäähtymään ja leikkaa ’lakki’ irti. Koverra veitsellä ja lusikalla nauriiden sisus ontoksi. Hienonna koverrettu sisus pieneksi, samoin kevätsipulit. Paista naurista, kevätsipulia Valio valkosipulivoissa pannulla. Mausta siirapilla, kermalla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 5 minuuttia. Täytä nauriit ja aseta lakki päällä uunivuokaan. Paista 180 asteessa n. 50-60 minuuttia. Nauriit valmistuvat myös grillissä folion sisällä. Viimeistele tuoreella persiljalla ja nokareella Valio valkosipulivoita.


Yhteistyössä Valio

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

16 kommenttia

  1. Sara 25.08.2014

    Tätä olen odottanut ! Näitä on pakko kokeilla, niin herkullisen näköisiä. Ja vielä valkosipulia, ai että <3

    Vastaa
  2. Katja Kokko 25.08.2014

    Oih, nyt herahti vesi kielelle 😛

    Vastaa
  3. Heavenly bakings 25.08.2014

    Enpäs oo naurista koskaan kokannut, mutta tässähän on helposti lähestyttävä resepti! Ehkä vielä uskaltaudun…. 😀
    Henna/ heavenlybakings.blogspot.fi

    Vastaa
  4. Kreetta 25.08.2014

    Ah, kuulostaa tosi hyvältä! Pitääpä kokeilla.

    Vastaa
  5. Maltainen 25.08.2014

    Savolaisena arvostan suuresti tällaista nauriin kulinaristista käyttöä. Mitenkähän toimisi, jos kerman korvaisi porterilla? Porter saisi olla makeampaa ja vähemmän katkeraa sorttia, kuten Aldaris Porteris tai A.Le Coq Porter.

    Vastaa
  6. Sini 26.08.2014

    Oi, nauriista ei koskaan ole liikaa reseptejä, joten tämä menee ehdottomasti kokeilulistalle! Kuulostaa tosi herkulliselta!

    Vastaa
  7. Naurista tulee kyllä itsekin käytettyä aivan liian harvoin! Juuresten aliarvostetuin parka…

    Vastaa
  8. Jenni 28.08.2014

    Ihana Sara, toivottavasti pääset maistamaan pian 🙂

    Vastaa
  9. Jenni 28.08.2014

    Kiitos, tästä kuvasta tuli kieltämättä herkullinen!

    Vastaa
  10. Jenni 28.08.2014

    No ei ole vaikea ja hyvin vaikeasti pilattavissa. Tärkeintä on että nauris on valmis kun se on hyvin kypsynyt ja pehmentynyt. Paistoaika voi riippua nauriiden koosta ja uunista. Mutta vaikein osuus on varmasti odottaminen että koska pääsee syömään, heh!

    Vastaa
  11. Jenni 28.08.2014

    Kreetta, jos päädyt kokeilemaan niin kiva jos huikkaat miten maistui ja mitä tykkäsit tuosta valkosipulivoista.

    Vastaa
  12. Jenni 28.08.2014

    No ei varmasti paha, ei paha. Varmasti toimisi aikuisempaan makuun. Kermalla ehkä helpommin lähestyttävä ja arkisempi, mutta varmasti toimisi erittäin hyvin Porterilla juhlavana lisukkeena.

    Vastaa
  13. Jenni 28.08.2014

    Nauris on vähän sellainen soppavihannes, mutta kai siitä voisi tehdä kaikennäköistä muutakin. Vaikka tätä 🙂

    Vastaa
  14. Jenni 28.08.2014

    Nauris kunniaan! 🙂

    Vastaa
  15. Nämä nauriit sopivat varmasti syksyyn kuin nenä päähän! Pakko kokeilla juurikin jonkin riistaisan lihan ja hyvän punkun kera. Olisipa jo viikonloppu niin pääsis kokkeilamaan. 😉

    Vastaa
  16. Milma 16.09.2014

    Täällä rakastetaan nauriita ! Namskis. Ihana ohje, takuulla menee kokeiluun 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *