Jengi taputtelee olalle kun oot ihan supernainen ja saat kaikkea aikaiseksi äitiyslomallakin. Joo, eilen sain aikaiseksi munakkaan. Munakas on ihan loistavaa tavaraa. Teen munakkaita kun totean, että ”jääkaapissa ei ole mitään syötävää”. Jos on kananmunia, on munakasta, sillä munakkaan sekaan voi lisäksi heittää melkein mitä vain. Parmesaani oli päässyt homehtumaan, mutta Valiolta saatu texmex-juustoraaste uutuus suli joukkoon. Ja lopulta suuhun. Nuhistumisvaarassa ollutta ja kuumennuksen kestävää lehtikaalia laitoin joukkoon reippaanpuoleisesti.
Texmex – lehtikaali munakas
Blogireality. Kyllä, etualalla on likainen vaippa 😀
On the radio – whoa oo!
Psst. Huomenna Radion Novan aalloilla puhetta ruokabloggaamisesta, millä ruokabloggaaja oikein elää (muulla kuin texmex-juustoraasteella), Katukeittiön kirjoittamisesta ja reseptivinkki viikonloppuun 🙂
Radio Nova / Mamma Maria / La 20.9 n. klo 10:30
Yhteistyössä Valio. Juustoraaste saatu tuotenäytteenä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Munakkaat ovat meilläkin usein arkilounaan pelastajia. Silloin, kun jääkaapista ei löydy muuta kuin vähän juustoa ja muutenkin tarjonta on rajallista. Tämän kesän suosikki oli vuohenjuusto, minttu, herne-yhdistelmä, tai sitten se chorizo-punasipuli tai…
Tuning in 🙂
Läntisessä saaristossa (tuolla abborelandiassa) munakasta, jossa ei ole muita täytteitä, kun se munaseos, sanotaan munakkaaksi.
Heti, kun sen joukkoon lisätään niitä kaapin perältä löytyviä kasviksia (ihan sama mitä kasviksia) ja vanhoja ruokajämiä, kuten keitettyjä preunoita, nimi onkin lantomelett, eli maalaismunakas. Ja juuri silloin se muuttuu sellaiseksi, josta minä pidän!
Tämä näyttää herkulliselta!
Ah, näyttää ihanalta. Pitää kans koklata lehtikaalia munakkaassa.
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Täälläkin munakas on nopea ja suht terveellinen arjen pelastaja 🙂 nyt kun kasvimaa on täynnä kesäkurpitsoita, tulee niitä raastettua tai viipaloitua reilusti mukaan. On the side sitten proteiinia eli raejuustoa 😉 nyt kun asiaa aloin oikein miettimään, niin tulee itse asiassa syötyä aika paljon munia. Mikäköhän on sellainen hyvä raja munan syömiseen ( terveysvaikutukset) onko tietoa 🙂 ?
Tuoreet herneet on parhaita kesäisin! Ja chorizo tai raakamakkara sopisi tähänkin reseptiin 🙂
Kiitos tästä tiedonjyvästä! Pelkkä munakasmunakas on vähän liian pliisu ja kevyt lounaaksi. Täytteitä saa olla 🙂
Kokeilin myös ekaa kertaa! Toimii hyvin koska lehtikaali kestää jopa paistamisen pannulla.
Kesäkurpitsan kukatkin olisivat niin kauniita ruuanlaitossa, mutta puuttuu vain se kasvimaa..Yleisesti kai ”turvallisena” rajana pidetään 1-2 kananmunaa per päivä, mutta riippuu varmasti kolesteroliarvoista. Silloin kun syön niin syön useamman kerralla (esim munakas), mutta ehkä kerran viikossa. Jos on jotain ongelmaa arvoissa niin kannattaa konsultoida lääkäriltä ruokavaliorajoitukset.
gruyere juuston loput sopii myös hyvin lehtikaalin ja perunan kanssa munakkaaseen. Herkulliselta näyttää ja hyvin olet kyllä saanut aikaiseksi äitiyslomalaiseksi 🙂
Ihanan mehevän näköinen munakas! Taito on, ettei sitä paistele innoissaan liian kuivaksi. Siippani osaa sen paljon paremmin kuin minä, joten hän usemmiten munakasvastaava :D.