K-18 YHTEISTYÖSSÄ BAILEYS
Syntinen suklaapasha viettelee takuuvarmasti pääsiäisen juhlapöydässä. Perinteinen pasha sai kyytiä, kun uitin sen Baileys Chocolat Luxe uutuusliköörissä. Suklaapashan suklaisuus tulee Baileys Chocolate Luxen sisältämästä belgialaisesta suklaasta. Pasha on perinteisesti pääsiäisen kuningatar, mutta jotenkin aikansa elänyt ja kulahtanut. Kuulosti omaan korvaani juuri sopivalta haasteelta. Ihan kuin pasha olisi palannut taas loistoonsa, vai mitä olette mieltä? Pientä luxusta elämään, tai ainakin pääsiäiseen 🙂
Näpit irti vielä! Ennen makeaa alle syödään jotain suolaista. Arkistojen syövereistä löytyy pääsiäismenuun mm. pääsiäismunat, lampaankare ja rosmariiniperunat, sekä tabouleh salaatti.
Näetkö tässä kuvassa belgialaista suklaata?
Suklaapashaa valmistettaessa on hyvä huomioida, että alkoholi jää pashaan. Alkoholittoman version saat vaihtamalla Baileys Chocolat Luxe liköörin sulatettuun tummaan suklaaseen. Suklaapasha on täyteläistä, ja näinkin pienestä satsista riittää 4-6 hengelle. Sokeria oli omaan makuuni juuri sopivasti. Herkkupeput lisäävät reseptiin sokeria pari ruokalusikallista.
Suklaapasha
4-6 hlö
250 g rasvaista maitorahkaa
1 dl Baileys Chocolat Luxe likööriä (tai 100 g sulatettua suklaata)
75 g suolatonta voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl rusinoita
2 rkl mantelirouhetta
lisäksi
puinen pashamuotti tai siivilä
harso (kokkipuodeista, kangaskaupoista tai lastentarvikeosastolta vaippaharso)
koristeluun suklaata ja mantelirouhetta
Liota puista pashamuottia kylmässä vedessä 15 minuuttia. Paloittele ja ota voi huoneen lämpöön.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää Baileys Chocolat Luxe likööri, rusinat, mantelirouhe, maitorahka ja siivilän läpi kaakaojauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kipossa. Sekoita kermavaahto joukkoon.
Kastele harso kylmällä vedellä ja purista ylimääräiset vedet. Vuoraa pashamuotti harsolla tai jos teet siivilään niin siivilä. Nostele pashamassa muottiin. Taittele harso päälle kanneksi ja aseta lautanen päälle. Laita koko komeus jääkaappiin lautasen päälle vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Ylimääräinen neste valuu aluslautaselle, jota saatat joutua tyhjentämään pariin otteeseen. Kun pasha on valunut ja valmis, avaa harso ja kumoa pasha tarjoilulautaselle. Poista harso varovasti. Painele käsin mantelirouhetta ja vuollettua suklaata pashan reunoille.
Suklaapasha on kätsy juhlatarjottava, jonka voi tehdä etukäteen.
Paras hetki – kuvaukset ohi!
Jos ymmärrät hyvän päälle, käy klikkautumassa Baileys Suomi Facebook ryhmään. Ja et vahingossakaan missaa muita tämän kevään suklaisia Baileys reseptejä! 🙂
Liemessä-blogi noudattaa lakia alkoholimainonnasta. Huomioithan, että alkoholia koskeva kommentointi on kielletty, ja alkoholia koskevat kommentit poistetaan. Muuten sana on vapaa!
Yhteistyössä Baileys ja Blogirinki
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Pystyn maistamaan tämän ihan vaan kuvittelemalla, tätä on pakko tehdä.
Tänä pääsiäisenä valmistetaan siis tätä 🙂 kiitos!
Minkä merkin rahkan olet todennut parhaaksi maultaan?
Moni rahka nykyään maistuu mielestäni jauhoiselta..
Minkä merkkisen rahkan olet todennut parhaimman makuiseksi?
Tee! Tämä on kyllä ihan nappi jälkkäri pääsiäiseen.
Kuulostaa todella ylelliseltä, ja ei voi muuta kuin ihailla tuota pashan kaunista muotoa! Todella ylevän näköinen herkku. 🙂
Käytän yleensä mahdollisimman rasvaista rahkaa. Tässä taisi olla ihan Valion 2,3 % täyteläinen maitorahka. Ainakaan lopputulos oli kaikkea muuta kuin jauhoisen makuinen! 🙂
Kiitos! Olen joskus kuvauksiin hankkinut sellaisen oikean puisen pashamuotin. Kerran vuodessa tarvetta, mutta tuleepahan kauniin muotoinen pasha 🙂
Ollapa hyvä. Herkullista pääsiäistä!
Tälle Baileysin ystävälle herahti kyllä vesi kielelle. Nam!
Voi ,että Baileysin sivuilta näin tämän vinkin.Taitaa mennä kokeiluun 😉
Mirvan äiti kommentoi: TODELLA IHANAA!