MAISSIKAKKU

Nirson meksikolainen työkaveri ilmoitti, että haluaa opettaa meidät tekemään aitoa meksikolaista ruokaa. Käy. Iltapäivän kestäneen ruoanlaittomaratonin aikana pyöräytettiin pääruoaksi picadillo eli meksikolainen jauhelihakastike, chipotlella maustettua salsaa ja frijoles refritos eli paistetut pavut. Kaikki sörsselit kasattiin maissiletun päälle tostadaksi. Show tietenkin livetettiin snap chattiin @liemessa ja kameran suljin lauloi menun läpi. Aloitan menú mexicanon postaamisen nurinkurisesti jälkiruoasta eli maissikakusta. Maissikakku sai lapsissa aikaan kovaäänistä maiskutusta ja namnamia. Jossain vaiheessa piti laittaa stoppi kuinka paljon maissikakkua yksi 12-kiloinen taapero voi syödä.

Pakastemaissi ei ole koskaan maistunut näin hyvälle.
Maissikakku valmistetaan perinteisesti tuoreesta kypsentämättömästä maissista. Maissinjyvät jauhetaan tehosekoittimessa ”maissijauhoksi”. Koostumuksesta tulee kuulemma jauhoisempi ja leipämäisempi. Ensi elokuuta ja maissisatoa odottaen teimme kakun pakastetusta maissista, jolloin kakku jää kosteammaksi. Ohjeeseen voisi vielä lisätä desin masa harina -maissijauhoja tukevoittamaan taikinaa. Maissikakun valmistus oli uskomattoman helppoa. Käytännössä kaikki aineet sekoitetaan ja surautetaan sauvasekoittimella taikinaksi. Maissikakku on kaikenkukkuraksi gluteeniton.

Nam nam NAM!

Maissikakku

330 g pakastemaissia
260 ml kondensoitua maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
130 g huoneenlämpöistä voita
1 vaniljatangon siemenet (tai 0,5 tl vaniljasokeria)
50 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
(1 dl masa harina maissijauhoja)

lisäksi
irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 22 cm)
voita voiteluun
venhäjauhoja jauhottamiseen (gluteenittomaan kakkuun käytä maissijauhoja)
tomusokeria koristeluun

Paloittele voi. Avaa vaniljatanko ja kaiva siemenet pikkulusikalla. Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja jauhota irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja peittele foliolla. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit lopussa ottaa folion hetkeksi pois.Valmis kakku on ruskean paahteinen reunoista ja reunat hieman irronneet vuoasta. Anna jäähtyä hetki ja koristele tomusokerilla.

Liemessä snap chatissä @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Arkistojen kätköistä

12 kommenttia

  1. ☆ namehisa☆ 20.10.2015

    Mmm kiitti tästä! Mun keliaakikkokaveri on tulossa kyläilemään ja puhuttiinkin että leipaistaisiin jotakin. Tää lähtee varmaankin kokeiluun nyt sitten! 🙂

    Vastaa
  2. Sari 20.10.2015

    Kiitos jakamisesta 🙂 Voiko olla helpompaa ohjetta.. ja jos sillä vielä kerran tulee noin hyvää, niin tässä on ohje mun makuun!

    Vastaa
  3. Jenni 20.10.2015

    Gluteenittomia reseptejä ei varmasti ole koskaan liikaa, toivottavasti ystäväsi tykkää 🙂 Jos kokeilette laittaa sekaan hieman maissijauhoja, niin raportoithan miten kävi!

    Vastaa
  4. Jenni 20.10.2015

    Niin mikä tässä leivonnassa taas olikaan vaikeeta? 😉 Tälläiset sekoita ja uuniin ohjeet on myös mun makuun!

    Vastaa
  5. Anonyymi 21.10.2015

    Maistuuko parhaalle paistopäivänä, vai uskaltaako viedä työpaikan kahvipöytään seuraavana päivänä? 🙂

    Vastaa
  6. Jael 21.10.2015

    Venezuelassa oli monet jälkkärit/leivonnaiset tehty maissista.Itse asiassa olen kerran postannut vähän samantapaisesta kakusta,en tiennytkään että sellaista syödään myös Meksikossa:) Venezuelassa kakun nimi on torta de jojoto.

    Vastaa
  7. Gluteenittomia leivonnaisia ei voi olla liikaa, kiitos!

    Vastaa
  8. Erika B 23.10.2015

    Maissia tulee liian harvoin leivonnassa käytettyä !:) kiitos reseptistä

    Vastaa
  9. Jenni 23.10.2015

    Uskaltaa tarjota seuraavanakin päivänä. Tomusokeri kannattaa sirotella vasta juuri ennen tarjoilua. Hyvä väline siihen on muuten teesihti, kulkee tarvittaessa mukanakin helposti 🙂

    Vastaa
  10. Jenni 27.10.2015

    Olet kyllä aika velho ruoanlaittaja ja paljon maailmaa nähnyt 🙂 Jos pidit torta de jojotosta niin varmasti tästäkin!

    Vastaa
  11. Jenni 27.10.2015

    Totta! Gluteenittomia leivonnaisia ja ruokia kysytään paljon. Etenkin juhliin, niin varmasti kaikki vieraat pääsevät nauttimaan tarjoiluista…

    Vastaa
  12. Jenni 27.10.2015

    Ole hyvä! En muista että olisin itsekään koskaan aikaisemmin maissia käyttänyt – varsinkaan leivonnassa. Mantelijauhoja kyllä portugalilaisessa kakussa, mutta maissia ei..

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *