Miten selvitä pikkulapsiarjen pyörityksestä, yrityksen pyörittämisestä, työelämän vaatimuksista ja koko perheen harrastuksista? Lapsemme saavat lämmintä kotiruokaa joka päivä. Nyt kerron miten. Kaiken takana on mummu. Kun elämä leviää käsiin, mummu hakee lapset tarhasta, keittää 10 litran kattilassa siskonmakkarasoppaa ja pyyhkii tyytyväisten lastenlasten Nirson hymyilevät suunpielet. Mummun siskonmakkarakeitto pelastaa arjen keskellä ja ansaitsee lämpimät siskonmakkarantuoksuiset kiitokset. Kiitos mummu!
Siskonmakkarakeitto mummun tapaan
4 hlö
12 siskonmakkaraa
3 isoa perunaa
1 pussi (200 g) pakastettuja keittojuureksia
yrttejä
sieniä
(spagettia)
lihaliemikuutio
1½ l vettä
suolaa
maustepippuria
Meikäläisen siskonmakkarasoppa elää fiilisten mukaan. Kuori, pilko ja keitä perunat lihaliemessä. Keitän makkarat kuorineen päivineen. Ja aina uponneet vuosikymmenet narisematta. Käytä yrttejä (persilja, ruohosipulia, korianteria). Sieniä, jos vaan saatavilla roppasen sekaan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
– Mummu
Alko Liemessä!
Valtaan tällä viikolla Alkon Instagram tilin teemalla #geeneissä. Luvassa lapsuuden makumuistoja ja sesonkireseptejä. Tule siis Alkoon, nähdään siellä! 🙂
Yhteistyössä Alko.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Empä ole koskaan ajatellut, että siskonmakkaroiden kuori on syötävää. Meillä tehdään siskonmakkarasoppaa säännöllisesti, se on lasten (ja aikuistenkin) herkkua. Ensi kerralla jätän kuoret paikoilleen. Ha.
Minä taas tykkään siitä siskonmakkaroiden plumpsauttelusta keittoon 🙂
Hyvin ovat uponneet vuosikymmenet narisematta, joten kokeile! 🙂
Mulla vähän sama. Lihamassan puristamisessa suolesta ulos on oma viehätyksensä 😀
Mutta huomio nyt tähän,että jonkun merkkisessä siskonmakkarassa ns. suoli on muovia,,mutta sen nyt kyllä luulisi huomaavan jos sitä yrittää leikellä 🙂
Siskonmakkarakeitto on ollut aina minun lapsuuden ruokani, ja nyt on pakko päästä kokeilemaan tällä reseptillä. 🙂 Kiitos!