Skip to main content

perinteinen nakkikastike resepti

Kotiuduttuamme sairaalasta alkoi totuttelu uudenlaiseen arkeen. Sanotaan, että kolmannen lapsen myötä arki ei juurikaan muutu. ”Kolmas lapsi menee siinä sivussa” ja muita valheita. Keitettyäni aamupuurot, vaihdettuani kakkavaipan ja puettuani lapset ehdin nopeasti laittaa itseni. Pesen hampaat, mitä luksusta. Heitän lapset tarhalle. Tänä aamuna itseasiassa vain yhden, koska taaperohan huusi yön kurkkukipua kunnes sain tainnutettua sen lääkkeillä. Tajuan, että en ole itse syönyt aamupalaa, mutta on jo aika kehitellä lounasmenu. Lappaan makkaralaarista 750 grammaa nakkeja – selviäisimme niillä taas yhden päivän. Jossain välissä pitäisi tehdä yksi työpäiväkin ennenkuin tarha menee kiinni. Samalla kun täytän päivän kolmatta tiskikoneellista, hämmennän nakkikastiketta ja keitän perunoita, vahdin ettei taapero syöksy olohuoneen lattialla makaavan kolmannen lapseni päälle. Nirso toipuu polvileikkauksesta kävelysauvojen varassa. Sormet vielä liikkuu, joten hyödyllisin toiminto on kännykän plärääminen. Testissä on siis kolmen lapsen yyhoo-arki. Mutta miksi päästää itseään liian helpolla? Tämä kaikkihan pitää raportoida snäppiin ja nakkikastike stailata.

nakkikastike resepti nakkikastike ohje

Nakkikastike-resepti on mukaelma suomalaiset ruokaklassikot koonneesta upeasta Ruokakirja  uutuuskeittokirjasta.

Nakkikastike

suurperheelle
750 g nakkeja
1 iso sipuli
1+2 rkl voita
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl vehnäjauhoja.
5 dl vettä
1 rkl Maggi luomulihafondia
1 dl kermaa
1 rkl punaviinietikkaa
pippuria
suolaa
Ruskista viipaloituja nakkeja voissa (1 rkl) pannulla tai kattilassa. Siirrä nakit sivuun. Kuullota silputtua sipulia voissa ja lisää tomaattipyree. Kun sipulit ovat kuullottuneet lisää vehnäjauhot ja ruskista hieman. Lisää vesi ja lihafondi. Anna poreilla noin 5 minuuttia. Mausta kermalla, suolalla ja pippurilla. Laitoin kermaa vähän alkuperäistä ohjetta reippaammin. Kaipasin happoa, joten lisäsin ruokalusikallisen punaviinietikkaa tasapainoittamaan.
Kolmas lapseni – polvileikkauksesta toipuva Nirso.
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

  • Jenni O sanoo:

    ”Kolmas lapsi menee siinä sivussa” ja muita valheita.
    Nauratti tosi paljon :D. Niin ne sanoo toisenkin kohdalla! Kolmannen kohdalla huijaus lienee vielä pahempi.

    Mun nakkikastike on aina pahaa, ainakin omasta mielestä. Ehkä tällä reseptillä onnistuisi tällainen onnetonkin, on nimittäin uskomattoman hyvännäköistä arkiruokaa.

  • Jenni sanoo:

    Tuossa uudessa Ruokakirja-kirjassa on just sellasia hyviä ja helppoja arkireseptejä. Ja miten peruspöperöt voikin kuvata kauniisti!

    Meidän lapset on kyllä oikeasti tehty. En mee enää ansaan 😀

  • Jael sanoo:

    Tsemppejä vaan,ja jätä vähän aikaa itsellesikin.

  • Jenni sanoo:

    Kiitos! Maaliskuun lopulle on varattu paljon ”omaa aikaa” kun lähden reissuun 🙂 Kyllä tämä tästä muutamassa viikossa taas helpottaa ja mummu on onneksi ollut auttamassa.

  • Selina sanoo:

    Tsemppiä! Hieno saavutus saada nakkikastike kuvatuksi tuossa rumbassa. 🙂

  • Mahtava stoori! Jaksamista ja voimia sinne. Voin kuvitella fiilikset, vaikka mulla onkin vain yksi lapsi. Yleensä en nakkikastikkeeseen kajoa, mutta tätä voisin syödä. 🙂

    -Savusuolaa, Janica

  • Kiitos Jenni hyvästä ohjeesta. Kokeilin ja ihastuin, niin että oli pakko kirjata resepti myös omaan blogiini ?❤

Jätä kommentti