Sushiburrito on yhdistelmä japanilaista sushia ja meksikolaisia makuja. Sushista tuttuja tuoreita aineksia kääritään yhdeksi jättimäiseksi ja rapsakaksi sushiburritoksi merilevän sisään eli käytännössä läskiksi maistuvaksi sushirullaksi. Now what’s better than that! Sushiburrito on leikin asia, joten unohdetaan kurinalainen japanilainen keittiö. Sushiburriton sisään voi laittaa vaikka mangoa, chipotlemajoneesia, korianteria, kanaa, kalaa, lihaa, tofua, guacamolea, nachoja, pikkelöityjä vihanneksia ja munakasta. Olin sushiburritoneitsyt, joten lähdin liikkeelle suht konservatiivisesti rullaamalla sisään sushiriisiä, graavilohta, avokadoa, porkkanaa, kurkkua, korianteria, minttua, sriracha chilikastiketta ja wasabimajoneesia. Sushiburritoa varten et tarvitse ihmeempiä vempeleitä. Kaupoista saa ostettua sushimattoja, mutta rullaaminen olisi varmaan onnistunut ensikertalaiselta helpommin ihan käsin. Sushiburriton seuraksi sopii viikonloppupullo: meksikolainen olut, kirpakka ja kuiva valkoviini tai sake-riisiviini.
Sushiburrito
4 rullaa / 4 hlö
4 merileväarkkia
sushiriisi
250 g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
täytteet
1 porkkana
pala kurkkua
1 kypsä avokado
sriracha chilikastiketta
soijaa
säilöttyä inkivääriä
vihreää salaattia
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
8 siivua graavilohta
wasabimajoneesi
1 dl maustamatonta majoneesia
1-2 tl wasabijauhetta (tai wasabitahnaa)
(1-2 tl vettä)
seesaminsiemeniä koristeluun
sushimatto tai kääri käsin
Keitä ja huuhtele riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola ja sekoita riisin joukkoon. Anna riisin jäähtyä.
Valmista wasabimajoneesi sekoittamalla wasabijauhe majoneesin joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta majoneesi on juoksevampaa. Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja siivuta.
Levitä riisiä tasainen kerros merileväarkin päälle. Pirskottele päälle soijaa. Asettele päälle täytteet. Kääri rullalle ja ääntä kohti!
Soma sushiburrito!
Huomenna lauantaina ovensa läväyttää auki sushiburrito ravintola Soma. Paikan perustajat törmäsivät sushiburritoon San Franciscossa ja päättivät, että tätä tavaraa on saatava Suomeenkin. Sushiburritot ovat taas yksi raikas tuulahdus Helsingin pikaruokatarjontaan. Nopeaa, hyvää ja terveellistä ruokaa tarjoavia paikkoja ei vaan voi olla liikaa. Somaa ja vekkulia sushiburritoasi tulet jonottamaan osoitteesta Frekrikinkatu 27.
Alko liemessä!
Alkon Instagram-tililtä löytyvät nyt kaikki valtausviikkoni kuvat ja ensi viikolla on luvassa uusi valtaaja. Kipaisethan siis Alkoon – luvassa lisää ruokainspiraatiota!
Yhteistyössä Alko
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä
Herkullisen näköistä! Jotenkin sellaista aurinkoisen kevätpäivän ruokaa 🙂
Mä tykkään sun sushiburritoista! Tykkäsikkö sä mun? 🙂
Kuvauspäivänä sattui vielä ikkunasta tulemaan kevään ensimmäiset auringonsäteet! Hykertelevät ruokakuvaajat, uusia ravintoloita, kevyempiä ruoka. Kyllä se on kevät nyt! 🙂
No tietty ja hymyilytti miten samannäköisiä ja todennäköisesti makuisiakin me ollaan niistä tehty 😀
Älä nyt (oppiäitini) loukkaannu vertauksesta, mutta mä ensin top 100 ruokablogit feediä katsellessani katoin, että miten mun sushiburritokuvat on taas täälä…heti perään, että miksi ne on Liemessä – blogissa? .. ;D Tarkempi tutkimus sitten osoitti, että kyse oli eri sushiburritoista, tietenkin maultaan tasaveroisista joskin kisälli erottui vielä kuvillaan :). Mutta niinhän sen pitääkin olla!
siis että sun kuvat oli priimaa ja munkin melekeen!
Heeh. Pöllin sun kuvat kun kauhee vaiva itse kuvata käytännössä samat kuvat 😉 Tein ja kuvasin nämä jo ennen kuin ehdit julkaista omasi, joten nämä eivät tulleet edes kopiona takaraivosta. Me ollaan vaan niin sushiburritosamiksia!